Lars Larsen Group investerer en milliard i grøn energi

Lars Larsen Group vil være et af de selskaber, der går forrest i kampen for et bedre miljø

2. oktober 2020, 08.14

Jakob Brunsborg og Lars Larsen-koncernen investerer massivt i miljøet.

SILKEBORG Med et tilsagn på 1 milliard kroner til investering i grøn energi tager Lars Larsen Group et stort skridt i kampen for en grønnere verden.

Copenhagen Infrastructure Partners har netop præsenteret status på fond 4, hvor der allerede nu er givet tilsagn om 4 milliarder euro til investering i grøn energi. Heraf har Lars Larsen Group givet tilsagn om 1 milliard kroner, som kan skydes ind i fonden.

Ifølge CEO i Lars Larsen Group, Jesper Lund, skal det ses som en klar indikation på retningen af investeringerne i gruppen.

- Det er en klar strategi, at vi også ønsker at investere i grøn teknologi. Det skyldes ikke mindst, at vores ejere har taget et valg om, at ansvarlighed er en grundlæggende værdi i Lars Larsen Group. Det inkluderer også en målsætning om at investere vores midler i projekter, der kan være med til at reducere vores verdens CO2-udledning. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at understrege, at det ganske enkelt er en god investering, siger Jesper Lund.

Jesper Lund, direktør Lars Larsen Group

Det er en klar strategi, at vi også ønsker at investere i grøn teknologi.

Han overtog posten som administrerende direktør for Lars Larsen Group i februar i år, og sammen med bestyrelsesformand Jacob Brunsborg har han lavet en plan, der skal sikre Lars Larsen Group en ny og mere aktiv rolle som langsigtet investor i blandt andet bæredygtige, grønne projekter.

- Lars Larsen Group er en meget velkonsolideret virksomhed, og det giver os en unik mulighed for at indtræde som investor i større projekter indenfor blandt andet energisektoren. Derfor skal investeringen i Copenhagen Infrastructure Partners ses som første skridt. Vi skal gøre mere på sigt, siger Jesper Lund.

Læs også
Lars Larsens søn: Jeg blev modvilligt og alt for tidligt sat i formandsstolen

Managing Parter i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Jakob Baruël Poulsen, glæder sig over, at Lars Larsen Group har valgt at investere i fond 4.

- CIP’s fonde investerer globalt i store grønne energiprojekter. Kapital fra danske, institutionelle investorer og familiekontorer er en grundpille heri, og vi værdsætter den tillid, som Lars Larsen Group har vist os og ser meget frem til samarbejdet, siger Jakob Baruël Poulsen.

Læs også