Lokale idrætsforeninger fik del i puljepenge

DIF og DGI’s foreningspulje har i 2019 bevilget 360.000 kroner til en række idrætsforeninger i Ikast-Brande Kommune

14. februar 2020, 08.50

Idrætsforeningen i Ikast-Brande Kommune var blandt de ansøgere, der sidste år fik del i foreningspuljerne. Foto: Privatfoto

IKAST-BRANDE I 2019 har DIF og DGI’s foreningspulje på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 360.000 kroner til forskellige initiativer i idrætsforeninger i Ikast-Brande Kommune.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra de to organisationer.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

- Jeg glæder mig over, at de frivillige kræfter og medlemmerne ude i idrætsforeningerne på den her måde får en hjælpende hånd. Idrætsforeninger er med til at skabe fællesskaber og sunde aktiviteter i alle Danmarks lokalsamfund, og den her pulje bakker op om det gode arbejde i foreningerne, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Politisk aftale

Sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre står Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.

For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger. I 2019 blev der i alt uddelt 47 millioner kroner til 1464 idrætsforeninger i 95 ud af landets 98 kommuner.

- Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne, siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

I Ikast-Brande Kommune har blandt andre følgende foreningerne fået bevilget støtte i 2019:

Ikast og Omegns Motor Klub: 100.000 kroner. Engesvang Skyttekreds: 30.000 kroner. Ikast Billard Klub: 24.000 kroner. Ikast BMX Klub: 17.000 kroner. Ikast Dart: 14.500 kroner Handicap Idræt 88 1.000 kroner