Silkeborg fortjener bedre offentlig transport

Udgivet:15. november 2021, 13.44

Læsetid:1 minut

Af Joseph Stanley. Løvstikkevej Silkeborg

2 år siden

Kollektiv trafik I den senere tid har der været meget diskussion om transport i Danmark. Silkeborgs politikere har snakket og skrevet om emnet op til kommunalvalget. Tit. Men deres ideer og forslag skjuler simpelthen sandheden: Vores offentlige transport er dårlig.

Silkeborg er enormt populær nu. Forskning viser, at Silkeborg vil fortsætte med at vokse og vil være Danmarks tiende største by i 2030. (I dag er den landets fjortende). Byen ligger i hjertet af Midtjylland tæt på andre vigtige byer med store, kendte internationale virksomheder med mange arbejdspladser: Billund (Lego og lufthavn), Bjerringbro/Viborg (Grundfos) og Randers (Danish Crown). Hvorfor tager det så 80-120 minutter at pendle til disse midtjyske byer fra Silkeborg med offentlig transport? De ligger kun 30-60 km herfra! Jeg synes, det er uholdbart - især for folk uden bil.

Desuden er klimaforandring et vigtigt emne i Danmark i dag. Vores regering har f.eks. lovet til at reducere CO2-udledningen med 70% i 2030. Det kræver færre biler og flere offentlige transportmuligheder! Derfor bør kommunen investere i denne form for offentlig infrastruktur.

Som udlænding (USA), der er ny i Danmark og Silkeborg, er jeg meget imponeret og ydmyg over et samfund baseret på lighed og kollektiv velfærd. Disse begreber er desværre blevet politiserede i mit hjemland, hvor sociale fremskridt ofte ser ud til at sidde fast i et dødvande. Men kommunens langsomme og ineffektive offentlige transport virker som en ridse i det danske velfærdssystems plade.

Silkeborg vil gerne være kendt som Danmarks »Outdoor hovedstad.« Indtil vi tilbyder bedre transport, er det min holdning, at vi holder os til »Bilernes by«.