
Thomas Jensen
1 måned siden
MODREGNING Ved årsskiftet trådte en af de store sejre fra sidste valgperiode i kraft.
Det er lykkedes den tidligere socialdemokratiske regering at afskaffe ægtefællemodregningen til gavn for op mod 100.000 danskere på landsplan.
De nye regler betyder, at pensionister ikke længere vil blive trukket i ydelse, hvis ægtefællen bidrager på arbejdsmarkedet. Alene i Silkeborg Kommune betyder afskaffelsen af ægtefællemodregningen, at 1.800 borgere kan tage en ekstra tørn til gavn for både fællesskabet og den enkeltes økonomi i en tid med stigende priser.
Jeg ved, at de nye regler ikke bare har stor betydning for familiernes økonomi. Foruden de store fordele for den enkelte, bidrager de nye regler til at løse den store mangel på hænder i det offentlige og hos de danske virksomheder. Der er brug for den dygtige sygeplejerske, som fortsætter selvom manden er gået på pension. Virksomhederne skriger på de kompetencer, som den erfarne håndværker har. Den erfaring og virkelyst må ikke gå til spilde på grund af rigide regler.
Ægtefæller vil ikke længere skulle sige nej til ekstra vagter eller bruge tid på at regne ud, om det kan betale sig at gå på arbejde, fordi ægtefællen risikerer at blive modregnet i pensionen. Jeg har gennem årene hørt på mange frustrationer om netop det. Samtidig sikrer de nye regler, at pensionister ikke skal føle sig afhængige af deres ægtefælle. Det er med til at skabe ligeværd i forholdet.
Det ekstra bidrag på arbejdsmarkedet skal belønnes - ikke straffes. For det er guld værd for den enkelte virksomheder og dansk økonomi som helhed. Samlet set vil ægtefællernes øgede bidrag styrke beskæftigelsen med ca. 12.000 personer og Danmarks BNP vil blive løftet svarende til 17,5 mia. kr. frem mod 2030.
Der er altså her tale om et guldæg af en aftale fra den tidligere S-regering, som nu er blevet til virkelighed. Det er jeg både stolt og glad for at have være med til at sikre.
Indlæser debat