Riverboat: Regatta skal ikke være et politisk korrekt café latte-show

Lederen af Riverboat garanterer, at Regattaen vil bevare sin brede folkelige appel, selvom der venter flere fornyelser i 2021

20. marts 2019, 11.00

Lederen af Riverboat Jazz Festival, Trine Valentin, får nok at se til i sommeren 2021. Her er der nemlig både Riverboat og Regatta. - Bestyrelsen for den nye regattaforening får et stort arbejde med at finde frivillige til at hjælpe, men her allierer vi os også med DGI, der har god kontakt til de lokale idrætsforeninger, siger hun. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Optakten til at finde arrangøren af den næste Regatta i 2021 har været lang. Rigtig lang.

Og da politikerne tirsdag skulle træffe deres endelige beslutning, var der stadig ikke enighed om, hvem der skulle stå i spidsen for Regattaen.

Kuno Danielsen (DF) og Morten Høgh (V) stemte begge for foreningen Ildfest Silkeborg. Bag denne forening står en kreds af silkeborgensere, der vil arbejde på at føre Regattaen tilbage til rødderne.

Men flertallet i økonomi- og erhvervsudvalget bestående af S, R, AL og K stemte for Riverboat og DGI. Hele tre medlemmer af udvalget havde erklæret sig inhabile, nemlig Steen Vindum (V), Flemming Heiberg (V) og Rune Kristensen (S).

Både Kuno Danielsen og Morten Høgh er bekymrede for, at Riverboat og DGI vil skrue alt for meget ned for fyrværkeriet, der plejer at tiltrække tusindvis af mennesker.

Riverboat og DGI har i deres ansøgning nemlig skrevet, at man vil lave et show næsten uden fyrværkeri.

- Man skal passe på med, at man ikke hiver alt det folkelige ud af Regattaen. Sat på spidsen så håber jeg ikke, at Regattaen udvikler sig til et motionsløb med alt for meget jazz, siger Kuno Danielsen.

Ikke noget café latteshow...