Midtjyske Meninger: Pølsesnak

23. juli 2020, 12.41

Foto: Martin Ballund

August kan godt lide pølser. Som farmor havde jeg den fornøjelse at have vidunderet med ned til Kælderslagteren en dag i ferien. August fik sit livs første »børnepølse«. Endda fra slagtermesterens far, der forstod at skære toppen af wienerpølsen og så ellers lange den over disken. De skal opdrages fra små. Sådan.

Slagtermesters far, som selv er slagtermester, ved det: Samme gestus udviste han over for barnefaderen, - dog for ca. 35 år siden!

Inden man har set sig om, står drengene på lægterne og hepper på SIF - med en stadionpølse inden for rækkevidde. - Man skal have tillid til og være trofast over for sin slagter og så ellers håbe det bedste for SIF!

Hvordan de har det med SIF hos Tommys Kødsalg på Ellingvej i Funder Kirkeby, ved jeg ikke, men de har i hvert fald fået en rigtig god idé forærende.

I tirsdagens MJA kunne vi læse om Jesper Kelsen, der som helikopterpilot og kaptajn ved Flyvevåbenet på Flyvestation Karup, fik ideen med at sende en god omgang pølser »med det hele« til de udstationerede soldater i Mali.

Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig de unge mænd m/k sidde dér, langt fra hjemmet og modtage en hjælpepakke indehol-dende remoulade, ristede løg, ketchup og sennep, pølsebrød og de herligste frankfurtere. - Man ser helikopterne i luften. Hører dem nærme sig området. Det støver og er sikkert både varmt og diset. Så falder pølsepakkerne ned som manna fra himlen! Pulsen stiger, og mundvandet løber. - Det er de ud-sendte unge mennesker så vel undt!

August er for længst færdig med sin pølse, men han har ikke glemt besøget hos slagteren. Næste gang vi kommer forbi, vil den godt halvandet-årige arving igen på besøg hos Henrik og Niels Otto dernede på Søndergade. De forstår det, de slagtere, og hvor er det godt: Jeg er tryg ved min slagter. Han tør kalde sine pølser for frankfurtere, han har russisk salat og forloren skildpadde og mange andre gode ting.

Jeg tænker bare:

Hvad siger de folk, der bor i Frankfurt om, at en pølse er opkaldt efter dem?

Hvad med russerne? Ligner de salaten?

Endnu være med Naturfredningsforeningen: Skildpadderne? Også dem med creme indeni?

Næste gang August kommer på besøg, skal vi altså have en is. Det skal være en Kæmpe Eskimo, hvis de da stadig findes til den tid!

God sommer med pølser og is!