Danmarks ældste festival søger musikere

Mosstock Festival fejrer 50 års jubilæum og inviterer nu dygtige amatørmusikere til at søge en plads på scenen. Festivalen lokker med et professionelt setup og veloplagt publikum

13. januar 2020, 11.00

Midtjyllands version af Woodstock-festivalen hedder Mosstock-Festivalen og er Danmarks ældste festival. Lige nu er festivalen på udkig efter amatørmusikere, som vil værr med til at fejrr festivalens 50 års jubilæum til sommer. Foto: Jakob Stigsen Andersen

GL.RYE Mosstock Festival er klar til at fejre sit 50 års jubilæum ved foden af Mossø fra den 30. juli til den 1. august i år.

Inden festlighederne kan gå i gang skal den traditionsrige festival, som har lagt scene til mange upcoming stjerner, siden den spæde begyndelse i 1971 have fyldt spillelisten op. Derfor opfordrer festivalen alle amatørmusikere i hele landet til at tilmelde sig og dermed få chancen for at spille for et veloplagt publikum i professionelle rammer midt i den smukke natur ved Gl.Rye og Mossø.

- Vi kan ikke betale dem en »herregård«, men vi stiller top-professionelle lyd, lys og sceneforhold til rådighed, og vi garanterer, at alle bands får en udsøgt behandling, samt en oplevelse for livet foran et veloplagt publikum, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Bands og solister, som tidligere har spillet på Mosstock før de blev kendte er blandt andre Saybia, Marie Frank, Jette Torp, Jacob Haugaard, Finn Nørbygaard, Veronica Mortensen og Kenneth Hansen fra Pretty Maids, Lone Kellermann og Troels Lyby samt melodi granprix-vinderne Tim Schou og Emmelie de Forest.

Mosstock Festivalen har altid udelukkende haft amatørbands eller “upcommings” på programmet.

- Alt for mange steder får disse ofte fremragende bands en plads på sidelinjen, når de »rigtige« skal spille. Dette ønsker Mosstock at gøre anderledes. Hos os benytter vi os ikke af et trækplaster. Alle har lige vilkår, og vi er åbne for alle musikgenrer og -stilarter, lyder det fra festivalen,

Igen i år har musikere, som tidligere har optrådt under festivalen, mulighed for at deltage igen med en gæsteoptræden sammen med et af årets udvalgte bands.

Sidste år var der 133 bands eller solister som søgte om at få lov til at optræde på festivalen. 21 af dem fik adgang på scenen i løbet af den tre dage lange festival.

Sangerinden Eva Lucia fra Ry er blandt mange, der tidligere har optrådt på Mosstock Festivalen.