Risvig klar med overraskelse til de unge

I tirsdags skrev Midtjyllands Avis om Sejs-drengen Jonas Risvig, der har mobiliseret sin Instagram-profil som kreativ læringsplatform for at få landets unge til at forså alvoren af coronakrisen og blive hjemme - nu har han en overraskelse i ærmet

20. marts 2020, 07.33

- Ideen om at mobilisere min Instagram-profil som læringsplatform udspringer af et ønske om at få landets unge til at forstå alvoren af coronakrisen og blive hjemme, fortæller Jonas Risvig. Den 26-årige filminstruktør fra Sejs-Svejbæk debuterede efter gymnasiet med den prisvindende DR3-serie »Da Danmark Blev Suspekt«, og har sidenhen arbejdet med kunstnere som Medina, Christopher og Scarlet Pleasure. Pressefoto

SEJS-SVEJBÆK

Hvis du er en af dem, der har teenagere derhjemme, som ikke ved, hvad de skal få dagene til at gå med, er der gode nyheder på vej.

Den 26-årige filminstruktør og Sejs-dreng Jonas Risvig har sammen med en række kendte danske kunstnere i løbet af uge 12 sendt masterclass-lektioner live fra hans Instagram-profil. Et projekt han kalder »Digital + Social«.

Sidste lektion var oprindelig planlagt til at skulle være afviklet i går torsdag, men interessen for Jonas Risvigs projekt har været så stor, at han nu har en fredagsoverraskelse i ærmet til Danmarks unge - og der er store navne på plakaten.

Popstjerner og tidligere statsminister

- Som tak for at de unge er blevet hjemme sammen med os, fejrer vi kreativiteten og den digitale socialisering ved at køre en fuld skoledag med en række af Danmarks allerstørste kunstnere, skriver Jonas Risvig i en pressemeddelelse.

Og rækken af store, danske personligheder omfatter denne gang Helle Thorning-Schmidt, Lukas Graham, Christopher, Peter Sommer, Benal, Tim Christensen, Lord Siva og Hella Joof.

- Vi kører altså en fuld skoledag fredag, og vi henvender os direkte til de unge i målgruppen 13 til 18 år og taler praktisk og relaterbart om, hvordan man kan bruge sit værelse som et inspirerende værksted for ens kreative udvikling, skriver Jonas Risvig. Opfordringen fra den unge filminstruktør lyder derfor:

- Prik de unge på skulderen og fortæl dem, at de i dag fredag blandt andet kan blive klogere på, hvilke følelser Lukas Graham har til fælles med alle dem, som lige nu sidder derhjemme afskåret fra vennerne og deres sociale liv.

»Digital + Social« foregår på Instagram-profilen @jonasrisvig.

Onsdag var den danske sangerinde JADA en af gæstelærerne, og snakken gik blandt andet på angst, ensomhed og hvordan hun skriver sange. - Jeg vil gerne sige til alle jer, der ser med derude, at I må eksistere lige som I er - og I må faktisk gerne insitere lidt på det, lød det blandt andet fra JADA. Pressefoto