Talentpris til ung forsker

Udgivet:23. november 2017, 14.00

Læsetid:1 minut

- Vi ved ikke ret meget om, hvorfor lægemidler virker forskelligt mellem individer. Hvis vi bliver klogere på det, kan vi bidrage til, at vi mennesker ikke bare lever længere, men hvad der er allervigtigst - bedre, mener Tore Bjerregaard Stage. Foto: Heidi Lundsgaard

Tore Bjerregaard Stage arbejder for bedre og mere effektive lægemidler til den enkelte patient, og hans forskning er netop blevet belønnet med Lundbeckfondens talentpris.

Hvorfor virker kemoterapi bedre på nogle patienter end andre? Og hvorfor daler effekten af andre lægemidler, når man får antibiotika?

Det er nogle af de spørgsmål adjunkt, ph.d. og farmaceut Tore Bjerregaard Stage forsøger at besvare med sin forskning i, hvorfor lægemidler virker forskelligt på mennesker.

-Vi forsøger at finde de små brikker, der kan hjælpe os til at forudsige, om den enkelte patient vil få gavn af eller kan tåle et bestemt lægemiddel inden behandlingen sættes i gang, forklarer han.

Ambitionerne er store ligesom talentet, der sammen med hårdt arbejde og gode samarbejdsevner har fået sat Tore Bjerregaard Stages navn på ikke mindre end 26 originale forskningsartikler i anerkendte internationale tidsskrifter.

Hans forskning har kvalificeret ham til at modtage Lundbeckfondens talentpris, som gives til exceptionelle forskertalenter under 30 år. Med prisen følger 100.000 kroner.