Mindeord: Sindet var evig ungt og altid på vej mod nye eventyr

Knud Jakobsen havde en kæmpe omgangskred i Ans, og lige til det sidste var han meget social

13. december 2019, 14.00

Knud Jakobsen blev 95 år den 22. juni i år.

MINDEORD: Fra Knud Jakobsens niece Eva H. Andersen, Dværgvænget 7, Tange, har vi modtaget følgende mindeord, som hun også har skrevet på vegne af svigerinde Else og svoger Vagner:

Min onkel Knud Jakobsen blev 95 et halvt år. Han døde den 9. december i sit hjem i Finderupparken i Ans.

Knud blev født 21.6 1924 og var en ud af fire søskende. Han voksede op på en stor gård uden for Ans og gik i skole i Hinge. Skolestuen findes nu på Hjerl Hede.

Som ung blev han brugskomis fra Balle Brugs og kom blandt andet til at arbejde i Levring Brugs, hvor han kom til at kende sin kommende hustru Elly.

Knud overtog Brugsen i Ans efter sin afdøde bror Jacob, og i 1961 blev han gift med sin Elly.

I 1962 fik de to børn, Klaus og Kirstine, og et aktivt familie- og arbejdsliv kørte derudaf i mange år.

Knud hjalp også de omkringliggende brugser med at passe butikker, og han var en hårdtarbejdende brugsuddeler med lange arbejdsdage. Han var talnørd og god til regnskaber. Onkel Knud og min faster Elly var meget socialt aktive, og de havde en stor omgangskreds.

Også efter Ellys død var Knud fortsat social, og han vedligeholdt en stor omgangskreds. Han fik i alt over 30 år som aktiv pensionist med stor hjælp fra sin datter.

I 2016 solgte han hjemmet på Mejsevej og flyttede til Finderupparken. Han var fortsat aktiv som Midtjyllands Avis’ lokalreporter og aktiv i Foreningen til bevarelse af Tange Sø, kondiklubben Morgenduk og Tirsdagsture for pensionister. Derudover spillede han billard, kort, så fodbold, boksning, cyklede på elcykel og svømmede. Og så var han interesseret i lokalhistorie.

I februar 2018 fik Knud helbredsproblemer. Men med sit lyse livssyn kæmpede han sig igennem sygdomsperioder og genoptrænede aktivt. Han kørte rundt på sin elscooter og hyggede med sin store omgangskreds.

Som niece fik jeg indført en månedlig klipning som påskud for at få besøgt min elskede onkel. Vi hyggede meget og fik vendt verden i og uden for Ans.

Og nu er min onkel så taget på den rejse, som ingen kommer retur fra. Kroppen var blevet gammel, men sindet var evig ungt og altid på vej mod nye eventyr.

Du vil altid være i vores hjerter. Tak fordi vi fik lov at have dig i 95 er halvt år.

Æret være dit minde.