Seks ud af ti bilejere er klar til elbil

Undersøgelse foretaget for blandt andet Bilernes Hus i Silkeborg viser massiv interesse i el og hybridbiler i Danmark

11. februar 2021, 09.51

Bilernes Hus i Silkeborg oplever ligesom byens andre bilhandlere, at salget af mere miljøvenlige biler er stigende. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG El- og hybridbiler er i den grad i fremmarch, for når danskerne næste gang skal købe bil, vil seks ud af 10 købe de mere miljøvenlige biler.

Det viser en dugfrisk undersøgelse, som analysefirmaet Nemanalyse har foretaget for Nielsen Car Group, der driver bilhusene Bjarne Nielsen A/S og et af Danmarks største bilhuse, Bilernes Hus i Silkeborg.

– I 2020 er der solgt rekordmange el- og plug-in hybrid-biler i Danmark, men i efteråret har vi set, at bilkøberne har været tilbageholdende med at skifte alene på grund af udsigten til en højere afgift. Nu er der heldigvis kommet en aftale, der ikke - som ellers frygtet - sætter prisen markant op på el- og plug-in-hybrid-biler, siger Bjarne Nielsen, der er direktør i Nielsen Car Group.

I 2020 blev der solgt 157 procent flere elbiler og 369 procent flere plug-in-hybrid-biler end året før. Ifølge den nye undersøgelse ville tre ud af fire bilejere fravælge de eldrevne modeller, hvis regeringen indførte den tidligere planlagte stigning i registreringsafgiften på netop el- og plug-in-hybrid-biler.

– Det er jo glædeligt, at de bilejere, der gerne vil skifte til en eldreven model, men som har været afventende de seneste måneder, nu kan lave skiftet med ro i maven. Hvis afgifterne var steget, tror jeg simpelthen ikke vi ville få solgt nogen el- eller plug-in hybrid-biler i år, siger Bjarne Nielsen.

Undersøgelsen viser også, at sikkerhedsudstyr, gennemprøvet og holdbar teknologi, samt bilens rækkevidde på en opladning er de vigtigste parametre, når der skal vælges bil. Derudover vil 60 procent af dem, der vil vælge en elbil eller plug-in-hybrid som næste bil, ikke nødvendigvis anskaffe en el- eller hybridbil med det samme, fordi de forventer, at teknologien bliver udviklet i de kommende år.

– Mange kunder er tilbageholdende i forhold til at købe en bil, hvis teknologien er i hastig udvikling. Et bilkøb er en stor ting for de fleste, og man vil naturligvis gerne undgå, at bilen mister værdien for hurtigt på grund af forældet teknologi. Heldigvis er teknologien i elbilerne nu blevet rigtig god, og det afspejles faktisk også i undersøgelsen, som tyder på, at elbilisterne er glade for det grønne valg, siger Bjarne Nielsen.