Young Boys legede med ilden i nøglekamp

Silkeborg-holdet var foran med 3-0 mod VSK Aarhus, men måtte nøjes med en 3-2-sejr

Udgivet:25. marts 2023, 15.50

Læsetid:3 minutter

Ali Farej scorede på et langskud, da Young Boys slog VSK Aarhus. Foto: Martin Ballund

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

2 måneder siden

FODBOLD Young Boys skulle have point i lørdagens hjemmekamp mod VSK Aarhus for at fastholde placeringen i top-6, og missionen lykkedes for værterne, der vandt med 3-2 på Jysk Park.

Silkeborg-holdet har nu 34 point på femtepladsen i 3. division, hvor der resterer tre kampe i grundspillet. Der er fem point ned til VSK Aarhus på syvendepladsen.

Young Boys havde ikke formået at score i forårets to første kampe, der havde resulteret i to nederlag, men den dårlige stime blev brudt mod aarhusianerne.

Efter en tam indledning uden nævneværdige chancer kom Young Boys på 1-0 i det 22. minut, hvor Mads Zaar havde tilkæmpet sig et frispark tæt ved baglinjen. Gæsterne protesterede forgæves over kendelsen og mente også, at Christoffer Pedersen flyttede bolden for langt væk fra den oprindelig position, da frisparket skulle tages om. Om brokkerierne fjernede fokus hos VSK-keeper Kasper Mossin Green-Pedersen vides ikke, men han blev i hvert fald snydt, da Christoffer Pedersen sparkede direkte på mål fra den spidse vinkel, og bolden strøg direkte i netmaskerne.

Gæsternes målmand så også meget uheldig ud, da Ali Farej fordoblede føringen i det 34. minut. Fra en central position et pænt stykke uden for feltet tog Young Boys-spilleren chancen, og selvom skuddet virkede relativt ufarligt, formåede VSK-keeperen ikke at stoppe bolden. Efter et regulært drop stod der således 2-0 på tavlen.

Gæsterne var tæt på et hurtigt modsvar få minutter senere, da Malthe Karsberg Rasmussen kom først på en bold ved forstolpen, men VSK-spilleren dirigerede bolden forbi Young Boys-målet, og dermed var værternes 2-0-føring intakt efter de første 45 minutter.

Hvis gæsterne fortsat havde forhåbninger om et comeback, led drømmen et knæk i det 54. minut, hvor Young Boys tilkæmpede sig et frispark tæt ved feltet. Jeppe Kilden Grøn tog sigte og viste flot sparketeknik, da han krøllede bolden ind ved den nærmeste stolpe.

To minutter senere var VSK ganske tæt på at reducere i to omgange, men Young Boys-keeper Henrik Lindhard diskede op med en flyvende redning på et hovedstød, og kort efter hev han en refleksredning frem på stregen.

Det var derfor ikke ufortjent, at Mathies Skjellerup reducerede til 3-1 i det 65. minut, hvor han kom først på bolden i feltet. Young Boys-lejren mente, der skulle være dømt offside i situationen, men flaget blev nede.

Spændingen blev ikke mindre i det 71. minut, hvor gæsternes Tobias Bach fik tid og plads til at afslutte i feltet. VSK-spilleren udplacerede en prisgivet Henrik Lindhard med en præcis afslutning mod det lange hjørne, og så stod der 3-2 på tavlen.

Young Boys var på hælene og forsøgte at trække tiden, hvilket udløste advarsler til Jeppe Kilden Grøn og Alexander Klein. Det brændte på for værterne, og i det 84. minut headede Mathies Skjellerup bolden lige over Young Boys-målet fra en fri position ved det lille felt.

Kort efter måtte Sune Balle kaste sig ned for at blokere et skudforsøg i feltet, og Young Boys formåede at forsvare 3-2-føringen i en hektisk slutfase, hvor der blev uddelt flere gule kort. To af dem tilfaldt gæsternes Oscar Scott Carl, som blev præsenteret for et rødt kort, inden slutfløjtet lød.

Læs også
Stor forløsning på Jysk Park: Det var ekstremt vigtigt Stor forløsning på Jysk Park: Det var ekstremt vigtigt
Læs også
Stor forløsning på Jysk Park: Det var ekstremt vigtigt

Indlæser debat