I Ulstrup rimer jule- hygge på æbleskiver

Lions i Hvorslev er klar til årets største arrangement. Julemarked på Ulstrup Slot

3. december 2019, 12.57

De historiske rammer på Ulstrup Slot er perfekte til julemarked. I weekenden er de lokale Lions-folk klar igen for 32. år i træk.

ULSTRUP Et af områdets helt store julemarkeder holdes i weekenden på Ulstrup Slot.

Det arrangeres af Lions Club Hvorslev, der for 32. gang står klar til at give julestemningen et ordentligt løft i de smukke historiske rammer.

10 mand ved panderne

De lokale Lions-folk har et hemmeligt våben, når det gælder om at skabe julehygge: De bager gammeldags æbleskiver i lange baner.

- Vi har en gammel mormor-opskrift, som vi bruger, og under markedet står der 10 mand og bager æbleskiver, fortæller Kim Knudsen fra Lions Hvorslev.

Klubben står selv for de forskellige boder med godt til ganen. Udover æbleskiver kan der bydes på gløgg og varm kakao, ligesom en bod frister med ristede pølser. Der bliver også mulighed for at smage på godt juleøl, brygget af to Lions-medlemmer, som også er øl-entusiaster.

Godt 30 markedsboder

Markedets stadepladser er forlængst booket, og der bliver godt 30 boder med alverdens tilbud indenfor sæsonbetonede varer - fra nisser og juledekorationer til pynt, gaveidéer og brændte mandler.

- Slotsgården bliver fyldt med boder og det samme gør kælderen under sydfløjen, fortæller Kim Knudsen.

Markedet åbner lørdag formiddag 7. december. Over middag ankommer Hinnerup Garden og går med fuld musik fra Torvet i Ulstrup til slotspladsen, hvor der venter en koncert med glad julemusik. Sammen med musikerne dukker julemanden også op på slottet.

Søndag 8. december vil en flok lokale ryttere ride i optog fra Ulstrup Skole til slottet. Her ankommer julemanden igen, denne gang i hestevogn. Julemarkedet på Ulstrup Slot plejer at tiltrække mellem 4000 og 5000 besøgende hen over weekenden, især hvis vejret er godt. Skulle det imod forventning blive regnvejr, behøver det ikke gå ud over julehyggen, for der er mange muligheder for at komme i ly for regnen. Således indrettes mange af boderne i slotsgården i telte, fortæller Kim Knudsen.

Overskuddet ved det store arrangement går ubeskåret til Lions’ humanitære arbejde.