Midtjyske Meninger: På superlegepladsen

3. august 2021, 11.44

»Se Din By Fra Tårnets Top«. Sådan lyder en af Gasolins mest kendte sange. Nummeret er fra lp’en Gas 2, udgivet 1972 og handler om en tur gennem København, startende fra Frelserkirkens snoede tårn.

København har mange skønne tårne. Det er ikke noget nyt. Ved en hurtig googlesøgning finder du således bøger, tallerkener, plakater og sågar askebægre fra Bing & Grøndahl, der prydes af københavnske tårn og spir. Så langt er vi endnu ikke nået i Silkeborg. Men vi er dog på vej. De få tårne vi her i byen er beriget med, sørger vi i hvert fald for at omtale hyppigt. Noget jeg tidligere har bidraget til og jeg vil hermed gøre det igen.

Senest erklærede jeg på denne plads min kærlighed til Papirtårnet. Det førte til læserbreve om, at jeg burde flytte fra Silkeborg. Det sikkert velmente råd har jeg som bekendt valgt ikke at følge. Og det er jeg glad for. Ikke mindst fordi, der nu er kommet endnu et dejligt tårn til byen: rutsjebanetårnet på superlegepladsen! Et vidunderligt tårn. Tårnet er stort. Det er højt. Udført i stål, der glinser om kap med Remstrup Å. Stejle trapper op og ned. Tårnet rager helt op i træernes kroner. Kaster skygger både her og der. Jeg tror endda, at gæsterne på Museum Jorn kan se tårnet, hvis de under tiden føler trang til at skimte efter en foruroligende ælling omkring Indelukkets kanaler. Allerbedst er dog den barnelatter, der konstant strømmer ud fra rutsjebanens rør. Min mor kalder det for verdens bedste lyd.

Superlegepladsen er helt ny og er beliggende i Indelukket. På vore drenges vegne vil jeg gerne rette en tak til Silkeborg Kommune for denne pragtfulde legeplads. Den kan I og vi være stolte af. Legepladsen vil være til megen glæde for utallige børn og familier fremover.

I lørdags var August og jeg i selskab med ca. 150 andre børn. Eller hvad der føltes som halvdelen af byens befolkning.

Senere på dagen var vi på Nørrevænget. Der befandt byens anden halvdel sig. Nok om det.

Der var kø til samtlige forlystelser. Fra det prægtige tårn til den mindste gynge. Men ingen brok. Børn i alle aldre ventede pænt på, at det blev deres tur. Fædre lå på jorden ved den lille bro og forsøgte at gengive den mest grusomme version af trolden fra Bukkebruse. Et herligt syn, som dog gang på gang bliver overgået, af fædre, mødre og bedstemødre, der må kravle, klatre og sno sig op i rutsjebanetårnets top for at redde deres lille purk, der alligevel ikke turde tage turen ned. Jeg elsker det tårn.

MJA var som jeg meget positive i sidste uges anmeldelse af superlegepladsen. Dog påpegedes det, at der mangler bænke. Det er noget sludder. Leg med jeres børn på legepladsen og er I bange for en våd numse, så find et par regnbukser. De pynter måske ikke og det kan føles lidt indelukket, men sådan er det jo på de kanter.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...