Luk os ind i varmen: Hvad er strategien for den sydlige del af kommunen?

Udgivet:27. januar 2022, 09.41

Læsetid:2 minutter

Af Thomas Nielsen. Paradisvejen Virklund. Medlem af repræsentantskabet for Norlys

VARME Det er nok de færreste husejere, der har misset, at energipriserne har fået er ordentligt los opad de seneste måneder. Man har med skepsis stirret på gasregningerne og tænkt, at det da ikke kan passe. Men, jo, det passer, og det stopper nok desværre ikke foreløbig.

Godt nok bor vi i den sydlige del af kommunen her i Virklund, men ikke så langt sydpå, at vi kan nøjes med at smyge et tæppe om os i de kolde vinteraftener. Lige nu pumper 80 procent af Virklunds husstande naturgas igennem systemet for at varme hytterne op, og jeg kan næsten garantere, at samtlige husstande lige nu overvejer, om de skal plastre solceller på taget, skaffe sig jordvarme, en varmepumpe eller de mere miljøskadelige pillefyr. Alternativt kan man jo også bare give op og sluge den regning som venter. Så kommer der jo nok en ny løsning inden 2030.

Samtidig tænker nogle af os med gru på den fuldstændig meningsløse investering, der venter, når det lidt bedagede fyr bryder sammen. Om otte år skal naturgas være udfaset for private brugere i Danmark, så kan man stå der med et ret nyt og fuldstændig værdiløst fyr til 30.000+.

Mit helt konkrete spørgsmål til Silkeborg Forsyning er som følger: Hvad er strategien for os i den sydlige del af kommunen? Hvad tænker I, der skal ske for Them, Salten, Gjessø, Bryrup, Rodelund og Virklund? Nu, hvor priserne på naturgas stryger til himmels, er der sikkert mange, der lige som jeg selv er mere end modne til at høre, hvad fjernvarme kan gøre for os. Her er en chance for at skabe den centrale løsning, som I længe har erklæret jer som tilhængere af. Og som også er den rigtige vej at gå, da den giver mulighed for at skabe en centralt styret varmeforsyning baseret på grøn energi.

Jeg vil opfordre Silkeborg Forsyning til at komme med en klar udmelding om planerne så hurtigt som muligt. Vi er mange, der overvejer vores næste skridt lige nu, og I har muligheden for at påvirke vores valg. Grib chancen!