Politisk slingrekurs om Oustruplund

31. marts 2021, 13.16

Foto: Martin Ballund

HØJSKOLE »Der er gået politik i den«. Så kort kan man vel beskrive forløbet om det planlagte salg af Oustruplund ved Kjellerup.

Oprindeligt satte Økonomi- og Erhvervsudvalget stedet til salg og havde modtaget et bud fra Oasehøjskolen, der for nuværende lejer sig ind i bygningen. Dog valgte et flertal i udvalget at forkaste dette bud, desværre.

Hvis blot vi havde solgt Oustruplund til højskolen, så ville vi have et aktiv for området, der skabte liv i de flotte historiske bygninger

Johan Brødsgaard (R)

Jeg stemte for et salg, bl.a. fordi jeg fandt, at bygningerne er oplagte til højskoledrift - og den nuværende højskole er ydermere velfungerende og får rosende ord i lokalområdet. Dette ville jeg ikke sætte over styr.

Med afslaget fulgte så et nyt udbud, som udvalget så igen forkastede i marts. Denne gang var det ikke prisen, men indholdet, den var gal med. Nu skal ejendommen så ud i et tredje udbud.

Læs også
Politikere: Oustruplund skal ud i en tredje budrunde
+Abonnement

Jeg er dog glad for at høre, at borgmester, Steen Vindum, har udtalt, at han gerne ser en »højskole, efterskole eller lignende« have til huse på Oustruplund. Det er helt oplagt, men den mulighed skød økonomiudvalget i sænk sidste år.

Læs også
Byrådsmedlem vil undesøge Oustruplunds muligheder
+Abonnement

Og nu starter så alle forslagene om, hvilke offentlige formål der kan presses ind på stedet. Med al respekt, så taler vi om en bygning af ældre dato, som har brug for store optimeringer for at kunne udgøre et velfærdstilbud. Hvis blot vi havde solgt Oustruplund til højskolen, så ville vi have et aktiv for området, der skabte liv i de flotte historiske bygninger.

Indlæser debat...