Leder: Hvor står Nikolaj?

9. september 2020, 12.26

Foto: Martin Ballund

Nikolaj Møller Jensen, VU-formand og formand for Venstres kredsbestyrelse i Silkeborg Nord, bedyrer mandag i Midtjyllands Avis, at han er villig til at glemme al bitterhed i forhold til Gitte Willumsen, genvalgt folketingskandidat i hans kreds, og at han er indstillet på fremover at kæmpe for, at hun bliver valgt.

Det sker, efter at samme Møller Jensen under kandidatvalget kæmpede for, at Morten Høgh skulle være kandidat i stedet for Gitte Willumsen.

Og det sker, efter at Venstres Ungdom forsøgte stormløb på Gitte Willumsen med metoder, der kun kan karakteriseres som tvivlsomme.

Af Nikolaj Møller Jensens facebookside fremgår, at den unge kredsformand optræder sammen med Kristian Pihl Lorentzen, medlem af Folketinget med bopæl i Ans. Men valgt i Viborg.

Der er billeder af Møller Jensen sammen med Pihl Lorentzen til såkaldt liberalt topmøde på etablissementet Underhuset i Silkeborg. Billeder af bustur med Lorentzen til Folketinget. Og der er ikke mindst en opfordring til vælgerne fra den 5. juni sidste år, hvor Nikolaj Møller Jensen anbefaler vælgerne at stemme personligt på Kristian Pihl Lorentzen.

Samme Lorentzen opfordrer på en video fra sidste sommer VU’erne til at stemme Møller Jensen ind i VU’s forretningsudvalg.

Begejstringen for Kristian Pihl Lorentzen er der intet galt i. Det er tilladt enhver at mene, hvad man vil og støtte, hvem man vil.

Men med ovenstående viden er det forståeligt, at Gitte Willumsen mener, at Nikolaj Møller Jensen bør trække sig som formand for Venstre i Silkeborg nord.

Ingen i nordkredsen kan være i tvivl om Møller Jensens begejstring for Kristian Pihl Lorentzen. At man trods det vælger Møller Jensen som formand, kan tolkes som en accept af, at Pihl Lorentzen løber med stemmerne i nord. Og at Gitte Willumsen ikke har en chance.

Ingen kan betvivle Kristian Pihl Lorentzens store interesse for de ting, der sker i Silkeborg. Det er her, en stor del af hans vælgere bor, og det er her, han selv har bopæl. Så interessen er både legal og naturlig.

Men Pihl Lorentzen er altså opstillet for Venstre i Viborg, mens Gitte Willumsen har sat sig for at tale Silkeborgs sag.

Med de givne forhold in mente er det op ad bakke for Gitte Willumsen, der ikke har opbakning fra VU’erne. Samtidig er hun kvinde. Det er ikke altid en fordel i Venstre, når der skal bygges platforme og skabes netværk.

Og det store, stedsegrønne spørgsmål hos hende vil konstant være: Hvor står Nikolaj?