24 pladser på nyt demens-plejehjem i Bryrup

På borgermødet, hvor fremtiden for Birkebo i Bryrup blev drøftet, kom det frem, at det nye demensplejecenter bygges i ét plan og i alt får plads til 24 beboere

Udgivet:14. marts 2019, 13.45

Læsetid:2 minutter

BRYRUP Det ligger fast, at plejecentret Birkebo i Bryrup bliver erstattet af et nybyggeri ved byens andet plejehjem, demensplejecentret Skovly.

Samtidig ligger det også stadig fast, at byggeriet af det nye demensplejecenter, der kommer til at rumme 14 helt nye pladser og et servicecenter, som bygges sammen med Skovlys eksisterende 10 pladser, først får første spadestik i 2021 og tidligst står færdigt året efter.

Det kom frem på borgermødet om fremtiden for Birkebo, der blev afholdt onsdag aften med omkring 40 fremmødte.

- Vi holder os til planen med første spadestik i 2021. Det nye er, at vi har fundet pengene til projektet, siger Gitte Willumsen (V), formand for sundheds- og ældreudvalget, der var med på borgermødet.

Det er dog ikke længere planen, at man nødvendigvis skal rive det gamle plejecenter Birkebo ned, mens de 12 boliger på Egelyvej skal ned for at vige pladsen for det nye demensplejecenter. Disse boliger (de gule, red.) er ejet af Silkeborg Boligselskab, og kommunen er i forbindelse med nedrivningen forpligtet til at genhuse beboerne.

Beboere skal flytte...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind