Dacapo med nyt million-overskud: Både værre og bedre end ventet

Hårup-virksomheden kom ud af et turbulent 2020 med et overskud på 15,6 millioner kroner. 2021 har fået en forrygende start

8. april 2021, 09.51

- Råvarepriserne faldt til et nulpunkt, da coronakrisen brød ud, men siden er priserne kun gået en vej - op. Det glæder Kristian Sylvest, der i 2020 kunne se Dacapo få Silkeborgs erhvervspris. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Administrerende direktør Kristian Sylvest ved ikke helt, hvilket ben han skal stå på, når snakken falder på årsregnskabet 2020 hos Dacapo Stainless i Hårup.

Bundlinjen viser et overskud på 15,6 millioner kroner - 1,6 millioner kroner større end året før- mens omsætningen er stort set identisk med 2019.

- Hvis nogen 1. marts 2020 havde sagt til os, at omsætning og resultat ikke ville blive bedre end i 2019, havde jeg nægtet at tro det. Sådan endte det, så vi er lidt skuffede i forhold til det, vi troede, vi ville nå.

- Men i forhold til, at coronakrisen brød ud, er vi ovenud lykkelige for det resultat, vi er endt med. Mine kolleger herude på virksomheden har gjort det fantastisk, lyder det fra Kristian Sylvest.

Alarmklokkerne ringede

Dacapo Stainless var efter finanskrisen ude i en større orkan, der var tæt på at koste virksomheden livet. Derfor ringede alle alarmklokker i Hårup, da Mette Frederiksen lukkede landet i foråret 2020 - og en ny krise var på vej.

- Man kan mærke, at det sidder i folk herude endnu, at vi lå på grillen under finanskrisen. Så da Mette Frederiksen gik på talestolen, kan man sige, at vi som ledelse og virksomhed gik i en slags kamptilstand.

- Alle rykkede sammen, og i hele marts og april sov vi nærmest med støvlerne på, da trusselsbilledet konstant ændrede sig i takt med, at udviklingen ramte forskellige lande, hvor vi har henholdsvis leverandører og kunder, konstaterer Kristian Sylvest.

Dacapo Stainless valgte tidligt at takke nej til hjælpepakker for at klare sig selv. I stedet var al fokus på digitalisering, der gjorde det muligt for kunderne at bestille de nødvendige materialer online.

- Hos nogle af vores konkurrenter sendte man folk hjem, mens vores medarbejdere for alvor tog fat. Så i stedet for at tage en slapper, så tog vi en strammer, lyder det med et smil fra Kristian Sylvest.

Gode tider på vej

Han går stille med dørene, når det gælder 2021, men der er ingen tvivl om, at Dacapo-virksomheden har kurs mod et forrygende år.

- Vi har fået en drømmestart på 2021. Råvarepriserne - blandt andet priserne på rustfrit stål - er steget voldsomt. Det er mildt sagt en fordel, når man har et så stort lager, som vi har her i Hårup.

- Samtidig vinder Dacapo i øjeblikket markedsandele i et marked, der er præget af høj efterspørgsel. Derfor nærmer resultatet sig allerede efter første kvartal det samlede resultat for 2019 og 2020, så det skal meget gå galt, hvis ikke Dacapo for første gang nogensinde runder en milliard i omsætning, siger Kristian Sylvest, der imidlertid stadig er yderst forsigtig.

- Vi har oplevet det så mange gange i vores branche, at det går op og ned. Så vi er ikke klar til at sælge skindet endnu, lyder det fra direktøren på Dacapo.

Indlæser debat...