Divisionsforeningen: Spillerne må nu træne i små grupper

Silkeborg IF og de andre topklubber kan træne i mindre grupper af maksimalt otte personer

25. marts 2020, 13.17

Superligaspillerne har nu fået mulighed for at træne i grupper. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FODBOLD Fodboldspillerne i landets bedste rækker er sendt hjem, og Divisionsforeningen har tidligere anbefalet, at man suspenderer al holdtræning under coronaviruskrisen.

Efter at have rådført sig med klublæger og eksterne eksperter har Divisionsforeningen nu valgt at ændre sine anbefalinger for træning i Silkeborg IF og de øvrige klubber i de bedste danske rækker.

I de nye anbefalinger åbner man for, at spillerne kan træne sammen i mindre grupper på maksimalt otte personer ad gangen, hvilket inkluderer både spillere og trænere.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse. Her understreges det, at de nye anbefalinger stadig ligger inden for de anbefalinger, som sundhedsmyndighederne har udstukket.

- Vores mål er og har hele tiden været, at kunne starte turneringerne igen hurtigst muligt, når myndighederne på et tidspunkt siger ok. Det skal selvfølgelig ske på den meste ansvarlige måde, så der også tages hensyn til spillernes helbred.

- Med de nye anbefalinger bliver der nu også mulighed for modificeret holdtræning i klubregi, men selvfølgelig med en masse forholdsregler, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

I anbefalingerne hedder det, at spillerne skal møde op omklædte og ankomme til træningsstedet med eget transportmiddel. Der må ikke gives håndtryk eller highfives.

Det er kun personer fra trænerstaben, der må røre ved træningsudstyret. Der må ikke trænes i nærkampe, og al træning skal foregå med tilstrækkelig afstand mellem spillerne.

FC København og OB træner allerede i mindre grupper, har klubberne tidligere oplyst.

/ritzau/