Ulstrup som hovedby version 2:0

Udgivet:15. oktober 2021, 12.05

Læsetid:2 minutter

Af Thorbjørn Lager På vegne af Ulstrup Lokalråd

BYUDVIKLING Vi har i de to sidste uger fået rigtig mange konstruktive tilkendegivelser fra borgere omkring vores læserbrev, angående manglende kommunale initiativer i Ulstrup. Det viser sig nemlig, at problematikken desværre ikke kun er gældende for Ulstrup, men gældende for mange mindre byer i udkanten af kommunen.

Vi ser desværre, at det socialdemokratiske flertal i Favrskov Kommune ensidigt fokuserer på de tre H’er (Hinnerup, Hadsten og Hammel), samt Søften. Her finder vi de kommunale arbejdspladser, her finder vi majoriteten af kulturlivet, samt den ene udstykning af attraktive byggegrunde efter den anden. Og det virker! Lokalavisens forside i sidste uge fortæller da også, at der er et byggeboom, med masser af familier, der nu vil bosætte sig i Favrskov Kommune. Hvor er tilsvarende initiativer i Ulstrup, der som tidligere skrevet er hovedby i Favrskov på linje med de tre H'er.

Vi mener fortsat, at kommunale arbejdspladser i Ulstrup på Expedit grunden vil være en gamechanger og et yderst rimeligt krav for hovedbyen Ulstrup
Bjørn Lager

Samtidigt undrer det os kraftigt, at kommunen vil etablere en tredjedel almene boliger på Expedit grunden.

Relativt set har Ulstrup allerede mange almene boliger. Når Mette Frederiksen har skitseret en vision omhandlende flere billige almene boliger i storbyerne, har vi svært ved at forstå, hvorfor Favrskov Kommune placerer sine almene boliger i udkanten af den vestlige del af kommunen. Er dette en skjult dagsorden, som handler om at kommunen helst vil bygge almene boliger på billige byggegrunde, fremfor dyre grunde i den østlige del af kommunen?

Vi mener fortsat, at kommunale arbejdspladser i Ulstrup på Expedit grunden vil være en gamechanger og et yderst rimeligt krav for hovedbyen Ulstrup.

Hertil ser vi et kæmpe potentiale i, at der tænkes i udstykning af attraktive, naturskønne byggegrunde, samt tilhørende infrastruktur. Der bygges på livet løs i Bjerringbro og Langå, så markedet for tilflytning eksisterer i Ulstrup! Vi har i denne sammenhæng fra lokalrådet stillet vores hjælp til rådighed omkring en markedsføring af Ulstrup. Dette løfte står vi naturligvis fast på.

Læs også
Ulstrups virke som hovedby Ulstrups virke som hovedby
Læs også:
Ulstrups virke som hovedby

Andre potentialer kunne omhandle en udvikling af foreningslivet, hvor der allerede diskuteres en kunstgræsbane, samt en videreudvikling af Dannebropladsen, som allerede er et attraktivt og rekreativt område til gavn for Ulstrup og kommunen. Vi håber på feedback og ambitioner på Ulstrups vegne, samt opfordrer til, at der stemmes ud fra hvilke lokale politikere, der stepper mest op for Ulstrup som hovedby.