Søndagens smittetal i Silkeborg: 7 nye er smittet med corona

Smittetallet er fortsat bekymrende højt i Silkeborg Kommune. Den seneste uge er i alt 76 nye blevet konstateret smittet med coronavirus

18. oktober 2020, 14.26

Smitten er spredt i hele kommunen. Kortet viser de områder, som smitten har ramt i løbet af de seneste cirka syv dage. Det er Alderslyst, Ans, Balle, Buskelund, Funder, Fårvang, Gjern, Gjessø, Grauballe, Gødvad, Kjellerup, Lemming, Midtbyen, Resenbro, Salten, Sejs-Svejbæk, Sydbyen, Søholt, Them, Vinderslev, Virklund, Vium-Hvam og Århusbakken. Kilde: Styrelsen for Patientsikkerhed og Silkeborg Kommune

SILKEBORG Smittetallet er fortsat bekymrende højt i Silkeborg Kommune.

I det seneste døgn er 7 nye konstateret smittet med coronavis. Det er 8 færre end lørdag, men Silkeborg Kommune ligger fortsat langt over myndighedernes bekymringsgrænse.

De seneste syv dage er 76 nye konstateret smittet. Målt pr. 100.000 indbyggere svarer det til 81 nye smittetilfælde den seneste uge. Bekymringsgrænsen går ved 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere opgjort over syv dage.

29. juli var der nul smittede i Silkeborg Kommune opgjort over den seneste uge. Desværre er udviklingen siden gået i den forkerte retning. Grafen viser udviklingen i august, september og oktober til dato. De to første bjergtoppe er mikroudbruddet i boligområdet Resedavej og Lupinvej samt udbruddet blandt unge. Bjergtoppene i september og oktober er den brede samfundssmitte, som lige nu har ramt det meste af Danmark. Kilde: Statens Serum Institut og Silkeborg Kommune

I alt 487 testet positiv

Silkeborg Kommune oplyser, at 487 silkeborgensere er blevet testet positive, siden coronapandamien brød ud. Smitten toppede foreløbigt lørdag, da antallet af smittede den seneste uge nåede op på 85 personer målt pr. 100.000 indbyggere.

Dermed er Silkeborg ifølge kommunikationschef Hans Mogensen blandt de flere end 75 ud af 98 kommuner i Danmark, som i øjeblikket har en smitte over bekymringsgrænsen på 20 pr. 100.000 indbyggere.

Sundhedsmyndighederne har forventet, at smitten ville stige i efteråret, hvor det bliver koldere, udendørsaktiviteterne bliver færre og folk opholder sig mere indendørs.

- Men smitteniveauet er lige nu meget bekymrende, og borgere og virksomheder opfordres til at følge myndighedernes restriktioner og anbefalinger. De generelle råd til at få brudt smittekæderne er at holde afstand, vaske hænder, spritte af og at vi isolerer os og kontakter egen læge, hvis vi har symptomer på smitte, understreger Hans Mogensen.

Videomøder

I Silkeborg Kommune arbejder flere end 1000 medarbejdere i øjeblikket helt eller delvist hjemmefra med en opfordring om at aflyse alle ikke-nødvendige interne og eksterne møder og arrangementer og i stedet bruge videomøder. Samtidig har kommunen ifølge Hans Mogensen aflyst en række aktiviteter og møder.

- Alle plejecentre, sociale institutioner, dagplejen, daginstitutioner og skoler er meget opmærksomme på risikoen for smitte og at få stoppet eventuelle smittekæder hurtigt og effektivt. Der er også indført restriktioner ved brug af kommunens haller, og foreninger er blevet opfordret til at tage forholdsregler for at reducere smitterisikoen, oplyser Hans Mogensen.

Læs også
Dagens coronastatus: Smittetal topper i Silkeborg Kommune

Isolationsboliger

Silkeborg Kommune stiller isolationsboliger til rådighed, hvis smittede personer ikke har mulighed for at isolere sig selv i eget hjem.

Silkeborg Kommunes krisestab er dagligt i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed om udviklingen og følger løbende op på de råd og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne giver for at begrænse spredningen af smitte.