Masser af liv, ånd og sjæl på den gamle jernbane

Nostalgi, nørderi og veneration for gamle maskiner er nøgleord for de frivillige på den jubilerende veteranbane i Bryrup

Udgivet:08. juni 2019, 08.48

Læsetid:3 minutter

BRYRUP/VRADS Det er en både broget og meget trofast flok, der står bag driften af Veteranbanen Bryrup-Vrads, som i morgen, søndag den 9. juni, fejrer sit 50 års jubilæum.

De cirka 35 aktive medlemmer, som på frivillig basis klarer billetsalg, al kørsel med damplokomotivet og banens øvrige køretøjer samt reparationer, vedligehold og istandsættelser af materiellet, kommer fra et større opland og med vidt forskellig baggrund. Det eneste, de har til fælles, er kærligheden til de gamle tog og ønsket om at bevare en kulturinstitution i Bryrup og Vrads.

Formanden Knud Pedersen bor i Thyregod ved Give og har stået i spidsen for veteranbanen i halvdelen af banens levetid.

- De frivillige kommer fra alverdens fag. Jeg er selv geolog, og blandt de frivillige er også en maskinarbejdejder, jord- og betonarbejder, landmand, maler, tandlæge, musiker, postbud, elektriker, kok og ingeniør. Desuden har vi et par stykker, som også arbejder med jernbaner professionelt som lokomotivførere og på et DSB-værksted, fortæller han.

Maren og Arne...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Silkeborg

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere