Filippinerne sender 40.000 kinesere fra spilleindustri hjem

Deportationer fra Filippinerne kommer efter rapporter om bortførelser, prostitution og drab i spillemiljø.

Udgivet:27. september 2022, 14.54

Læsetid:1 minut

/ Ritzau /

MANILA Filippinerne deporterer 40.000 kinesere, som er involveret i hasardspil i såkaldte Pogo-selskaber henvendt til kunder på det kinesiske på fastland.

En embedsmand siger til AFP, at der i spillemiljøet har været rapporter om bortførelser, prostitution og drab.

De såkaldte filippinske offshore-spilleoperatører har haft en boomende økonomi siden 2016, hvor den daværende filippinske præsident, Rodrigo Duterte, gjorde meget for at få mere handel med Kina og tiltrække flere investeringer til øriget.

Men tilstrømningen af tusindvis af kinesiske arbejdere til sektoren, som er rettet mod kunder i Kina, hvor hasardspil er ulovligt, har skabt mange problemer.

Kineserne har undveget at betale skat, og de har fået priserne på boliger til at stige.

De har ikke skabt arbejde til filippinere, da det har været en forudsætning at tale kinesisk, hvis man skulle arbejde for spillevirksomhederne.

Myndighederne vil begynde at deportere de 40.000 kinesere ud af landet i næste måned.

Den filippinske justitsminister, Crispin Remulla, inddrog for nylig 175 licenser fra kinesere i branchen, men de fortsatte med at arbejde illegalt.

Kina har ønsket de bebudede hjemsendelser velkommen. I dag er der omkring 34 Pogo-selskaber med licens på Filippinerne.

Finansminister Benjamin Diokno mener branchen helt bør forbydes i Filippinerne, selv om landet årligt tjener omkring 7,2 milliarder pesos - omkring 941 millioner kroner.

/ritzau/AFP