Radikal landsformand: Tonen holder nogle ude af debatten

Generelt er tonen blandt politikerne blevet bedre, men den hårde tone på nettet holder nogen ude af den demokratiske samtale, mener Svend Thorhauge, der selv har oplevet både trusler og skældsord

Udgivet:18. maj 2019, 15.11

Læsetid:6 minutter

RY - Jeg synes egentlig tonen mellem politikerne er blevet god og ordentlig. Der er noget på spil, så selvfølgelig kan den også være hård og præcis, siger Svend Thorhauge til Midtjyllands Avis.

Den 47-årige Ry-bo har siden 2015 været landsformand for De Radikale med tætte bånd til såvel folketingskandidater som byrødder og partiets menige medlemmer.

- Generelt er den demokratiske samtale inde i en god udvikling - med enkelte undtagelser. Valgkampen har også været præget af, at tonen hos nogle af de nye politikere på den politiske scene er ubehagelig, siger han.

- Det er helt ok at tale om de problemer, der er i samfundet, men man skal ikke tale nedsættende om en bestemt befolkningsgruppe. Langt de fleste af dem, der kommer til landet er slidsomme mennesker, som passer deres arbejde og uddannelse. De fortjener simpelthen ikke, at der bliver talt så groft om dem.

- Det synes jeg er utilstedeligt. Som politikere skal vi gå forrest i forhold til at tale pænt om andre. Men bortset fra det, er det en god og sober valgkamp, hvor vi deler os efter anskuelse- og det skal vi også. Folk skal kunne kende forskel, siger Svend Thorhauge.

Trusler mod kandidater...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind