Nedtur i Moskva: BSH er ude af Europa

30. september 2020, 11.42

Det blev kostbart for BSH, at Nikolaj Øris og resten af bagkæden skulle spille fuld tid. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Et amputeret BSH-hold lagde flot ud mod CSKA Moskva, men gik så helt i stå Af Michael Helligsø

Der bliver intet europæisk gruppespil til Bjerringbro-Silkeborg i denne omgang.

Det blev onsdag formiddag en kendsgerning, da CSKA Moskva vandt returkampen til European League mod CSKA Moskva med 32-24 og dermed sammenlagt går videre med 55-50. Et bittert resultat for BSH, der efter tremålssejren i den første kamp vidste, at der ventede en uhyre vanskelig kamp i Rusland.

Ikke mindst fordi udeholdet måtte klare sig uden William Bogojevic, Jacob Lassen og Mads Ø. Nielsen, og det viste sig at blive kostbart, at Sebastian Skube, Nikolaj Øris og Mads K. Andersen var de eneste kampklare stregspillere.

Alligevel fik BSH en fornuftig start op opgøret i den gabende tomme Dynamo Palace of Sports i Moskva.

Godt nok kom værterne i front med 6-4, men BSH havde ikke problemer med at score i indledningen og fik vendt stillingen til 7-9.

Sebastian Skube havde held i sprøjten i den fase, og det så for alvor lovende ud, da sloveneren efter 20 minutter bragte gæsterne på 9-13.

Men da russerne satte Dmitriy Kuznetsov ind i målet, gik BSH helt i stå.

Otte et halvt minuts måltørke betød, at CSKA fik udlignet til 13-13, inden Mads K. Andersen i sidste sekund scorede til pausetillingen 13-14.

Efter pausen havde BSH fortsat meget svært ved at score.

Otte minutter inde i anden halvleg havde russerne ved stillingen 17-14 udlignet det samlede forspring, og først efter 39 minutters spil af kampen scorede Jesper Nøddesbo det første BSH-mål efter pausen.

CSKA sad tungt på kampen nu og cruisede mod videre avancementet ved stillingen 24-17.

Men BSH gav dog ikke op, og med otte minutter igen var den samlede sejr stadig inden for rækkeviddde, da August Pedersen reducerede til 26-22.

Et par fæle afbrændere fra højrefløjen Aksel Horgen sørgede for, at russerne igen skabte lidt luft, og et svækket BSH-hold formåede ikke at bringe spænding ind i opgøret i slutfasen.

Det endte med et nederlag på 32-24 efter en kamp, hvor kræfterne i den grad slap op for BSH, der derudover manglede den sidste skarphed og medgang i tvivlskendelserne fra det makedonske dommerpar.

Topscorer for BSH blev Sebastian Skube med seks mål, mens Mads K. Andersen scorede fem gange.