Ejer af Silkeborg-lejligheder presset på økonomien

Opdateret - Svenske Bostad må nedjustere i et år med flere opkøb i Silkeborg

19. februar 2020, 07.07

Bostad-direktør William Kanta er her sammen med René Birch. Birch Ejendomme fik en historisk stor milliardhandel, da selskabet solgte flere projekter til Bostad. Privatfoto

SILKEBORG Den svenske koncern Bostad A/S, der har opkøbt flere lejlighedskomplekser i Silkeborg, er presset på økonomien.

Bostad A/S opkøbte i 2019 blandt andet flere store projekter fra Birch Ejendomme i Silkeborg, men svenskerne har svært ved at tjene penge.

Bostad skriver i en pressemeddelelse, at selskabet må nedjustere forventningerne til årets regnskab, så det i stedet for et overskud på 20-24 millioner kroner, nu peger mod et lille overskud på 7-10 millioner kroner,

Selskabet har også fået tilført 80 millioner kroner som led i strategien om at opkøbe støre ejendomskomplekser i Danmark.

Bostad peger på en række omstændigheder til det dårligere resultat, og en af dem er forøgede omkostninger ved finansiering af et projekt på Holbæk Havn og selskabets køb af fire boligprojekter i Silkeborg, Kolding og Vejle til i alt 46.293 kvadratmeter fra Birch Ejendomme.

Bostads overskud og egenkapital er yderst afhængig af posten for dagsværdiregulering af ejendomme og gæld. Den post udgjorde i det seneste regnskab et plus på 17,4 millioner kroner.

Bostad-direktør William Kanta er fortrøstningsfuld:

- Vi tror på den fortsatte vækst i det regionale Danmark og er optaget af at gøre ejendomme til velfungerende hjem og virksomheder for moderne mennesker. Det glæder mig derfor, at vi i Bostad har besluttet at fremskynde renoveringen af en række ældre boligejendomme og anvende en stor del af vores forventede overskud hertil, siger William Kanta, inden han konstaterer om købet af ejendomme hos Birch Ejendomme i Silkeborg.

- Handlen med Birch Ejendomme markerer Bostads vision for og tro på en fortsat vækst i det regionale Danmark. Med de fire nye boligejendomme i Silkeborg, Kolding og Vejle er vi et skridt nærmere vores mål om, at fokusere BoStad omkring kvalitets boligudlejningsejendomme i regionale vækstbyer og at blive det bedste regionale boligselskab, siger William Kanta, der kalder Silkeborg, Kolding og Vejle for Danmarks mest attraktive regionale vækstbyer.

Bostad A/S har som mål at blive Danmarks førende boligselskab.