Cykelholdet er over halvvejs: En opdatering fra den svedne vej

Udgivet:05. august 2022, 08.36

Læsetid:2 minutter

Søren Nielsen
Digital Redaktør| sn@midtjyllandsavis.dk

Midtjyllands Avis har tidligere skrevet om fem gode kammerater og raske unge mænd, der netop nu er i gang med at cykle fra Silkeborg til Tanger i Marokko i Afrika.

En cykeltur på godt 3.500 kilometer.

Cykelholdets rytter Oliver Svejdal Bernsen skriver i dette rejsebrev:

---

Vi sidder i Montpellier. Omkring 2000 km fra, hvor vi startede. Vi mangler 1500 km.

Det er status sådan rent statistisk.

Landskabet har langsomt ændret form, skiftet farve.

Det græs vi camperer på er blevet mere tørt og stridt at betræde i bare tæer. På cyklen sker forandringerne ikke så pludseligt, som når man stiger direkte ud af flyveren på Mallorca eller lignende. (Fx lige fra gaten i Kastrup eller Billund).

Men som cyklende skal man af og til skal sig tid til at kigge godt efter for at fange de små forandringer (det kan være farven på træernes blade, udsmykningen på fortovscafeen eller indretningen af landsbyerne), andre gange tårner de sig op foran én, som et bjerg ofte gør det.

I det franske højland omkring Saint Etienne og Clermont Ferrand ligger landet bare lidt højere, og selvom man kigger ned i en dal 50 meter ned, kan den stadig være i 800 meters højde over havet.

I dette højland er vi steget helt til 1280 højdemeter, inden vi er dykket ned til Montpellier og havet, 0 højdemeter.

Når vi ikke har cyklet op ad de franske bjerge, har vi i mange tilfælde cyklet langs franske floder.

I går nåede vi byen Alés (som forhåbentlig udtales ligesom Allez) og her var floden helt udtørret, så den lå som en grøn oase midt i byen. Senere: en sveden og afbrændt skov.

Det så mærkeligt ud, sådan en ny ubetrådt park, hvor der plejede at være en flod og sorte nøgne træstammer lige ved siden af en almindelig landevej.

Solen og varmen er barsk, og man må nødvendigvis indrette sig derefter. Hvilket fører mig frem til en afrundende bemærkning; så vidt jeg har erfaret: Hvis man skal opholde sig i solen, er det bedst at sidde på cyklen, fremadstormende.

Læs også
<span>Cykelholdet på vej til Afrika:</span> Den flade del af Europa og hviledag hos Mattsson <span>Cykelholdet på vej til Afrika:</span> Den flade del af Europa og hviledag hos Mattsson
Læs også:
Cykelholdet på vej til Afrika: Den flade del af Europa og hviledag hos Mattsson
Læs også
<span>Cykelholdet på vej til Afrika:</span> Vi rider på hedebølgen i Tyskland <span>Cykelholdet på vej til Afrika:</span> Vi rider på hedebølgen i Tyskland
Læs også:
Cykelholdet på vej til Afrika: Vi rider på hedebølgen i Tyskland

Indlæser debat