Med tog til Juleberlin

Vi nyder Tysklands hovedstad iklædt juledragt, når vi 3.-6. december tager med toget til en af Europas smukkeste julebyer - medbringende egen rejseleder

Udgivet:15. september 2023, 10.00

Læsetid:3 minutter

Berlin er blevet en virkelig flot, charmerende og inkluderende storby. Den julepyntede by gør sig fantastisk ved aftentid, hvor de mange lys er tændt.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig
Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk
Se flere artikler af Lone Henningsen

Julemarkederne i Berlin er noget helt specielt. Fra slutningen af november forvandles byens torve og pladser til julemarkeder med alt, hvad julehjertet begærer, og overalt dufter det af jul. Metervis af pølser og litervis af glühwein langes over disken sammen med kager af diverse slags og former.

Duften af kanel, glühwien og brændte mandler blander sig lystigt med glitrende kugler, nisser i alle afskygninger, gran og millioner af lys. Tyskerne er eminente til at fejre julen i overdådig målestok. Alt og alle bliver pyntet, og folk myldrer rundt i gaderne, helst i snevejr, naturligvis, men også selv om det småregner. De overdrevne og elskede julemarkeder er efterhånden blevet verdenskendte og også i Berlin florerer de på bedste vis. Her er cirka 60 af slagsen, så det er bare med at kaste sig ud i juleriet.

Tag med Sørens Rejser og Læserklubben og oplev den dejlige julestemning i denne skønne by. Samtidig bliver der tid på egen hånd, hvor vi skal shoppe og opleve nogle af de mange spændende seværdigheder i Berlin. Gør et godt juleindkøb til juletræet og julebordet. Berlin har mange forskellige julemarkeder i både den østlige- og vestlige bydel, hver med sit særpræg.

På denne rejse bor vi i centrum, spiser ude på de lokale restauranter i byen, og oplever byen sammen med vores rejseleder til fods og med undergrundsbanen.

En hyggelig togtur

Med bus samler vi deltagere op i Kjellerup, Silkeborg, Ikast og Herning, hvorefter vi kører til Flensborg og påstiger toget med kurs mod Berlin. For rigtig mange af os er det nærmest meditativt at køre med tog. Den taktfaste rytme og de store vinduer, som du kan kigge ud af, mens naturen glider forbi.

Når vi efter fire - fem timer er fremme på den meget specielle og flotte banegård i Berlin, skifter vi til U-banen og kører videre til vores Hotel Park Inn.

Godt og centralt hotel

Det fire-stjernede hotel ligger direkte på Alexanderplatz, i gåafstand til flere af byens berømte julemarkeder. Alle værelser er rummelige, moderne og komfortable. I morgenmadsrestauranten lover de en god og fyldig start på dagen, som så igen kan afsluttes med en drink i baren.

Her på Alexanderplatz finder vi allerede det første julemarked med over hundrede forskellige boder.

Efter indkvarteringen bliver der tid til at slappe af inden vi sammen spiser aftensmad i en af hotellets restauranter.

Rundt i byen

Vi har billetter til hele U-bahn-systemet i byen og vores rejseleder tager os med til flere af de forskellige og berømte julemarkeder i både den østlige- og den vestlige bydel. Blandt andet kommer vi til de største markeder ved Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche samt ved Berlins røde rådhus. Gør dig selv den tjeneste at gå indenfor i kirken - både den gamle og den nye, der er så smukt.

På markederne kan der købes og smages på alt, hvad der hører julen til og der er rig lejlighed til at få smukke og måske lidt anderledes ting med hjem.

Vores rejseleder tager os med rundt og kommer også gerne med god inspiration til andre hyggelige besøg i storbyen.

Vi skal naturligvis også ud at opleve storbyen om aftenen, hvor alle de mange lys funkler og skinner.

Onsdag 6. december forlader vi hotellet om formiddagen og indleder turen hjemad, som foregår på samme vis som vi kom hertil. Bortset fra, at vi skal skifte tog i Hamborg.

Prisen for denne julerejse er 4595 kroner for avisens abonnenter per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 4695 kroner.

Eneværelsestillæg på 795 kroner.

Prisen inkluderer:

Bus fra Kjellerup/Silkeborg/Ikast og Herning til Flensborg

Tog fra Flensborg til Berlin t/r

Rejseleder hele vejen

Tre nætter på fire-stjernet hotel

Daglig morgenmad

Tre middage

Gratis brug af U-bahn

Tilmelding til Læserklubben

De mange julemarkeder er vidt forskellige, men alle med hver deres charme, stil og lækkerier til kanen og ganen.