Konspirationsteorier er en belastning for Bill Gates

Bill Gates taler om konspirationsteorier, skilsmisse og Tesla, og han afviser, at han tjener på vaccinesalg.

Udgivet:05. maj 2022, 10.39

Læsetid:2 minutter

I et omfattende interview med BBC kalder Bill Gates konspirationsteorierne om ham for skøre, og han siger, at det føles forfærdeligt, når nogen råber efter ham på gaden. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

1 år siden

WASHINGTON I et omfattende interview med BBC kalder Bill Gates konspirationsteorier, som fremsættes om ham, for skøre. Og Gates, der er blandt verdens rigeste personer, siger, at det føles forfærdeligt, når nogen råber efter ham på gaden.

Bill Gates har i løbet af 20 år doneret Microsoft-aktier til en værdi af 36 milliarder dollar til fonden Bill & Melinda Gates Foundation, som han styrer sammen med sin ekskone. Han har dermed skabt verdens største private velgørenhedsorganisation ifølge magasinet Forbes.

Den fremtrædende rolle som en af verdens store filantroper har imidlertid medført bizarre og falske påstande om, at han er med i et komplot, hvor vaccinationer bruges til sporing og kontrol af mennesker.

Påstandene er især blevet udbredt under coronapandemien.

- På en måde må man næsten le, fordi det er så sindssygt, siger han og fortæller, at der er nogle mennesker, som råber efter ham, når han viser sig offentligt.

- Skulle jeg være interesseret i at spore mennesker. Jeg bruger milliarder på vacciner. Jeg tjener ikke penge på vacciner. Vacciner redder liv, siger han til BBC.

Bill Gates, som tidligere var verdens rigeste person, er i dag blevet overgået af Tesla-stifteren Elon Musk i rigdom. De to mænd kommer ikke godt ud af det sammen.

I sidste uge vakte det opsigt, at Musk kritiserede Gates for at spekulere mod Tesla-aktier i forventning om, at de vil falde i værdi. Musk siger, at spekulationer mod Tesla er undergravende for Gates' egen position som miljøforkæmper og filantrop.

Musk har også fornærmet Bill Gates på Twitter, som Musk for nylig selv købte.

Til et spørgsmål om sine Tesla-investeringer svarer Gates:

- Det har intet at gøre med klimaforandringer. Der er forskellige måder, hvorpå jeg diversificerer investeringer.

Gates siger, at der vil komme tiltagende konkurrence om elbiler, og at der er forskel på, hvorvidt man går ind for elbiler, og om bestemte selskaber stiger uendeligt i værdi.

Gates gør det også klart, at hans skilsmisse efter 27 års ægteskab har været meget hård. Ægteskabet med Melinda Gates blev opløst sidste år efter rygter om, at han havde en udenomsægteskabelig affære.

/ritzau/