Venstre har svært ved at støtte overbygning på Gl. Rye Skole

6. september 2021, 13.12

FOLKESKOLERNE Der har på det seneste været drøftet en løsning med overbygning på Gl. Rye Skole. Det har Venstre svært ved at støtte.

Jeg (Kirstine Hannibal) har boet i Gl. Rye i 25 år og haft tre drenge gennem systemet. De har hver især til deres forældres tilfredsstillelse haft vældigt godt af et skoleskift fra 6. til 7. klasse til Mølleskolen.

Derfor kan Venstre få svært ved at støtte forslaget, især hvis der ikke er forældreopbakning til det

Kirstine Hannibal og Steffen Gram Lauridsen (V)

Vi har aldrig hørt, at der skulle være en større lokal opbakning i Gl. Rye til at holde børnene i en overbygning på Gl. Rye Skole.

Det er min oplevelse, at børnene på det tidspunkt har godt af at bryde de vante roller og få skabt nye relationer i forbindelse med et skift til en anden skole, samtidig med at de gamle kammerater stadig bor tæt på.

Der sker meget for børn i den alder, nye fritidsinteresser fører naturligt til nye venskaber. Derudover er der mange flere muligheder med tilbud på eksempelvis Mølleskolen.

Umiddelbart er det også svært at se, at de fysiske forhold ved Gl. Rye Skole er ideelle til en overbygning. Der er allerede i dag stor trafik på og omkring skolen, især ved mødetid om morgenen. Skolen ligger jo også sammen med sportsforeningen, hvilket ikke gør trafikbelastningen bedre for dem, der bor nær skolen. Yderligere elever vil øge trafikken i området, hvor der ikke er optimale p-forhold m.m.

Derudover vil det være en særdeles dyr løsning at få udbygget skolen med de egnede faciliteter.

Læs også
Overbygning på Gl. Rye Skole

Måske vil rekrutteringen til en så lille faggruppe af overbygningslærere også være en udfordring i forhold til det store fagfælleskab af overbygningslærere på Mølleskolen.

Derfor kan Venstre få svært ved at støtte forslaget, især hvis der ikke er forældreopbakning til det.

Indlæser debat...