Tysk mand får livstid for dødelig påkørsel ved juletid

Mand, som kørte ind i folk på juleindkøb, led ifølge ekspert af paranoid skizofreni og følte sig forfulgt.

Udgivet:16. august 2022, 17.08

Læsetid:2 minutter

Blomster og lys var stillet frem i Trier tilbage i 2020 for at mindes ofre for påkørsel.

/ Ritzau /

BERLIN En tysk mand er tirsdag blevet idømt livstid for at køre sin bil ind i en menneskemængde i den tyske by Trier for halvandet år siden.

Seks mennesker, heriblandt et spædbarn, mistede livet som følge af påkørslen. Den fandt sted i december 2020, mens folk foretog deres juleindkøb.

En regional domstol i Trier vurderer, at den 52-årige mand bærer "en særligt alvorlig grad af skyld" for det dødelige angreb.

Han er blevet dømt for i alt fem drab og 18 forsøg på drab. En sjette person døde næsten et år efter angrebet.

Dommerne har fastslået, at den tyske mand ramte vilkårlige forbipasserende med sin bil, da han kørte ned ad en travl indkøbsgade i sin SUV.

De har også fastslået, at han skal placeres på et psykiatrisk hospital med høj sikkerhed.

En ekspertvurdering forud for retssagen fandt, at manden lider af paranoid skizofreni.

Eksperten har forklaret, at den nu dømte mand så sig selv som et offer for "en stor statslig konspiration". Manden mente, at han var forfulgt og overvåget. Han sagde også, at han ikke kunne huske gerningstidspunktet.

Han havde psykiske problemer og havde drukket alkohol, da han kørte igennem menneskemængden.

Anklagere har igennem den cirka et år lange retssag argumenteret for, at manden havde planlagt angrebet med det formål "at dræbe og såre så mange som muligt".

Den anklagede, som var udlært elektriker, har afvist at udtale sig om anklagerne i løbet af retssagen.

Anklagerne mente, at hans situation som single, arbejdsløs og uden en fast bolig havde ført til frustrationer. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Bernd Steinmetz, som repræsenterer en national offerorganisation, siger til det tyske nyhedsbureau, at familierne er lettede, fordi sagen har været "en belastning i lang tid".

Trier, som er Tysklands ældste by, har omkring 110.000 indbyggere og ligger omkring 200 kilometer sydvest for Frankfurt.

/ritzau/