Så kom regionsdirektøren endelig på banen

28. september 2020, 12.54

Regionshospitalet Silkeborg. Silkeborg Sygehus Foto: Martin Ballund

SYGEHUSSAGEN Så kom regionsdirektør Pernille Blach Hansen endelig på banen.

Hun oplyser, at brev fra Sundhedsstyrelsen af 28/2 2020 UDELUKKENDE omhandlede Silkeborg og var et svar, på et opklarende spørgsmål fra Region Midt og altså ikke nye retningslinjer.

Region Midt har spurgt, om brugen af lavdosis-CT på Diagnostisk Center i Silkeborg, er i overensstemmelse med det reviderede »Pakkeforløb for Lungekræft«, der trådte i kraft 1/4 2019. Svaret fra Styrelsen var: »Nej, alle med mistanke om kræft, skal have den fulde pakke med højdosis-CT«.

Læs også
Regionen har handlet rettidigt på retningslinjer om lungekræft

Det har de også fået i Silkeborg! Men svaret antyder, at spørgsmålet er stillet således, at Styrelsen har troet at lavdosis-CT har erstattet den fulde pakke i Silkeborg, og det er jo ikke tilfældet. Det har udelukkende erstattet røntgen, som er den mindst pålidelige undersøgelse af dem alle og slet ikke burde findes i kataloget, men ALLE steder burde være erstattet af lavdosis-CT ved »ikke specifikke og vage« symptomer (dem der kun giver røntgenundersøgelse i Randers og sandsynligvis regionens øvrige hospitaler).

Man har i spørgsmålet til Styrelsen brugt ordet »mistanke«, og derved sikret sig, at svaret blev et »Nej«, så man kunne komme af med »besværlige« Fredberg.

Vibeke Mortensen

Man burde se på opgørelsen fra onkologisktidsskrift.dk over fund af kræft i tidlige stadier, hvor Silkeborg har fundet dobbelt så mange som både Randers og Viborg, hvilket bringer patientsikkerheden her i top, da det giver de bedste behandlingsmuligheder, jo tidligere det findes.

Man har i spørgsmålet til Styrelsen brugt ordet »mistanke«, og derved sikret sig, at svaret blev et »Nej«, så man kunne komme af med »besværlige« Fredberg.

Dette ene ord, gør hele forskellen ....