Mening med rejsen - hos Unitas Rejser

Direktør Morten Lysdal Damgaard, Unitas Rejser, Silkeborg

Udgivet:05. november 2019, 11.39

Læsetid:1 minut

Direktør Morten Lysdal Damgaard, Unitas Rejser.

Hvilke bæredygtige tiltag har I i virksomheden?

Vi arbejder med den bæredygtige rejse - der skal være mening med rejsen. Bæredygtighed på rejsen er ikke kun at udlede mindre CO2 under transporten. Det er også at behandle destinationer og lokalbefolkninger med respekt, at værne om den natur og de kulturskatte, som man besøger, og at fremme kulturforståelse. Vi vejleder vores kunder om at være en god turist, og vi arrangerer aktiviteter på destinationerne, der dels giver en kulturel udveksling og dels giver forståelse for klimaudfordringer. Konkret tilbydes for eksempel at arbejde en dag i et suppekøkken i New York. Når vi har efterskoler og højskoler af sted, vejleder vi blandt andet via vores Go Green-folder, der handler om den ansvarlige rejse - socialt, økonomisk og miljømæssigt.

Hvorfor har I valgt at gøre noget?

Vi har valgt at gøre noget, da vi er en værdibaseret virksomhed, og CSR-arbejde ligger i tråd med vores værdier og vores ejeres formålsparagraf.

Hvad har I opnået ved jeres bæredygtige tiltag?

Vi har opnået øget fokus og opmærksomhed fra kunder. Vi tilbyder muligheden for at kompensere for CO2-udslip, hvilket et stigende antal kunder benytter sig af. De efterspørger også flere bæredygtige elementer på rejsen. Efterskoler er en af vores vigtige kundegrupper, og på mange efterskoler fylder bæredygtighed mere og mere.

Hvilket bæredygtigt tiltag bliver jeres næste?

Næste step er, at vi vil koble vores CSR-arbejde sammen med FNs verdensmål. Vi arbejder også med et produktkatalog som tilbyder bæredygtige aktiviteter på mange af vores destinationer.