Masser af sport - lige ved motorvejen

Sport 24 A/S flyttede tidligere på året sit hovedkontor fra Stagehøjvej i Silkeborg til Funder. Her bor man nu side om side med den største samarbejdspartner, Sports Group Denmark

3. december 2019, 15.08

- Vi har aldrig været flove over at være fra Jylland. Vi står for solidt, jysk købmandskab, siger Henrik Bruun.

Sportshandler Henrik Bruun fra Silkeborg er hovedaktionær i Sport 24-koncernen med samlet 180 butikker under paraplyen. 2019 var året, da virksomheden flyttede i eget hus.

Stedet er Skærskovgårdsvej ved motorvejens Funderrampe, og Henrik Bruun er vældig godt tilfreds med resultatet.

- Vi boede også godt på Stagehøjvej, hvor vi havde hovedkontor tidligere, men selv om vi bor lige ved siden af motorvejen, er her ingen støj overhovedet. Og fra første sal er en fantastisk udsigt ud over markerne, siger Henrik Bruun.

Den nyopførte ejendom indeholder forskellige showrooms samt kontorer for folkene, som udgør Sport 24s stabsfunktioner - marketing, IT, indkøb, administration osv. Her er knap 100 arbejdspladser.

Byggeriet er i den rå stil. Så fornemmelsen, når man er indenfor, er en industriejendom i topmoderne udgave - med betonen synlig på de indvendige vægge og højt til loftet i fællesområderne.

Kontorerne er udstyret med gennemsigtige skydedøre.

I kantineområdet blødes det rå indtryk op med indretning som super hyggelig restaurant.

Tæt naboskab

Henrik Bruun har sat sit personlige præg på indretningen i Funder, hvor det helt specielle er, at der findes et hus magen til på nabogrunden.

Her bor virksomheden Sports Group Denmark, og det er ingen tilfældighed, at de to firmaer med kort mellemrum opførte to ens huse ved siden af hinanden.

Henrik Bruun og Bjarne Jeppesen, administrerende direktør i Sport Group Denmark, kender hinanden fra mange års samarbejde i branchen.

- Vi er hans største kunde. Han er vores største leverandør. Sports Group Denmark producerer varerne. Vi er detailhandleren, forklarer Henrik Bruun.

- Selvfølgelig er begge parter fri til også at handle med andre, men vi har en gentlemanaftale om at være hinandens største samarbejdspartnere, tilføjer han.

Båndene er tætte, og det var da også samtidig i 2017, at de to virksomheder annoncerede byggeplaner i Funder.

Sports Group Denmark valgte at flytte østpå fra de eksisterende rammer i Ikast.

Ikast eller Silkeborg

Henrik Bruun fortæller den pudsige historie om, hvordan det gik til.

- Bjarne ville gerne flytte ud til motorvejen, og så foreslog jeg, at vi kunne bygge ved siden af hinanden. Sports Group Denmark lå i Ikast, og vi var i Silkeborg, så valget stod mellem Ikast og Silkeborg. Derfor valgte vi at ringe til de to borgmestre i Ikast-Brande Kommune og Silkeborg Kommune. Hvem havde det bedste tilbud? Prisen viste sig at være den samme. Så jeg sagde: Jeg er størst, jeg bestemmer - og så blev det Silkeborg, fortæller Henrik Bruun med et smørret grin.

Sport 24 købte erhvervsgrund på 40.000 kvadratmeter af Silkeborg Kommune.

- Men Bjarne Jeppesen var hurtigst, så han fik lov at vælge grund først. Hans grund ligger lidt højere end vores, så nu omtaler han vores hus: »Nede hos dig«, tilføjer Henrik Bruun om den drillende, venskabelige tone d’herrer imellem.

Logistikcenter på vej

Henrik Bruun oplyser, at næste etape bliver nyopførelsen af stort logistikcenter, og for den dels vedkommende er der tale om et fælles projekt mellem Sport 24 og Sports Group Denmark.

Sport 24-huset ved motorvejen er en milepæl i koncernens historie, og der er sket ting og sager, siden Henrik Bruun som 22-årig åbnede sin første butik i Skanderborg.

- Det var en gammeldags sportsforretning, jeg overtog, og jeg startede med at smide rideudstyr og fiskeriudstyr ud. Senere åbnede jeg butik nummer to, som var i Horsens, fortæller Henrik Bruun.

På et tidspunkt fandt han ud af, at Bøgild-sportsforretningen på Vestergade i Silkeborg var til salg.

Det gik han ind i, og siden har Silkeborg været geografisk omdrejningspunkt for kædens udvikling og vækst.

- Vi har aldrig været flove over at være fra Jylland. Vi står for solidt, jysk købmandskab. Vi er tæt på kunderne og forholder os til, at de gerne vil have rabat og gode tilbud, fastslår Henrik Bruun.

Fra starten var det dog ikke nogen drøm i sig selv at nå til 180 butikker.

- Men jeg er entreprenør. Jeg bliver tændt af at skabe noget. Jeg synes, det er stort, når vi åbner en ny butik. Det er nok lidt det samme med mig som i Jysk og i Bestseller.

Opfindelsen af Sport 24 Outlet-forretninger fremhæver Henrik Bruun som en af de store succeser.

- Lagersalg blev vores held. Baggrunden var i starten, at vi fik købt meget ind til Sport 24, men så kunne vi sælge varerne med rabat i Sport 24 Outlet. I dag har den del udviklet sig til, at vi også tømmer leverandørernes lagre for store partier ad gangen. At kunne gøre det kræver, at man er en stor kunde hos leverandørerne.

Tryk på online

De fysiske butikker er én ting. Sideløbende har Sport 24 for længst også satset på nethandel, og netop på denne årstid er voldsomt tryk på i Rodelund, hvor onlineaktiviteterne foregår med afsendelse af tusindvis af pakker.

- Vi kommer til at vækste yderligere online, hvor målet er at få det til at spille sammen med butikkerne. Det er svært og kræver, at man ansætter specialister, siger Henrik Bruun om onlineforretningen, hvor koncernens omsætning nærmer sig de 200 millioner kroner om året.

Det nye Sport 24-hovedkontor ligger ved motorvejen i Funder - huset er i den rå industribygningsstil med betonvægge indvendigt og højt til loftet.
Henrik Bruun opfandt Sport 24-kæden i 2012, hvor en række daværende Intersport-butikker blev til Sport 24.