Midtjyske Meninger: Når man skyder spurve med kanoner

7. januar 2022, 13.58

Foto: Martin Ballund

Vi kan efter sigende takke Kong Christian 7. for den gamle talemåde om, at det er nemmere at skyde gråspurve med kanoner end med gevær og pistol.

Kongen led af en sindssygdom, som blandt andet gav sig udslag i, at han havde en sygelig angst for gråspurve. En helt regiment soldater blev derfor udkommanderet til dagligt at skyde alle spurve i nærheden af slottet, så kongen ikke risikerede at møde spurvene, når han gik tur. Og da soldaterne ikke kunne ramme de små fugle med gevær og pistol brugte man slottets kanoner til at løse opgaven.

De omfattende restriktioner har store konsekvenser for børn og unge, for vores alle sammens livskvalitet, vores kulturliv, vores sundhedsvæsen, der ikke kan tage sig af andre opgaver, for vores erhvervsliv og for landets økonomi. Det må nu være slut med at bruge kanoner til at kæmpe en krig, der ikke længere er der

Ole Krabbe

Noget voldsomt og ude af proportioner vil man umiddelbart mene. Men Kongen kunne nu også så godt lide de høje salutter fra kanonerne, når de blev fyret af. Og se det er så vidt vides en rigtig historie om, hvor talemåden: at »skyde gråspurve med kanoner« kommer fra.

Og så er vi tilbage i samtiden, midt i en lige så grotesk omgang spurveskydning med kanoner. S-regeringen sætter ny rekord i disciplinen. Selv havnens faste stok af virologer begynder nu at vakle i troen på den kortsigtede krisestyring, der er nødvendiggjort af en enestående mangel på rettidig omhu med at opretholde et forsvarligt sygehusvæsen og skaffe tilstrækkelig kapacitet til at kunne håndtere en epidemi.

Danmark har været blandt de bedste til at håndtere corona indtil nu, men nu må den voldsomme, kortsigtede, spin- og frygtbasserede krisestyring stoppe. Og nu må vi til at lytte til nogle andre end såkaldte eksperter, der med rette kan mistænkes for at være blevet tæsket på plads, af barske Barbara eller en anden fra regeringens spindoktorhær, til at have den rigtige mening. Tilliden er simpelthen væk, Mette. Og nej. Vi vil ikke leve med det.

De omfattende restriktioner har store konsekvenser for børn og unge, for vores alle sammens livskvalitet, vores kulturliv, vores sundhedsvæsen, der ikke kan tage sig af andre opgaver, for vores erhvervsliv og for landets økonomi.

Det må nu være slut med at bruge kanoner til at kæmpe en krig, der ikke længere er der.

Og vi gider ikke længere lytte til manipulerede statistikker, hvor antallet af indlagte og døde skrues kunstigt i vejret, som det senest er kommet frem, er tilfældet. Vi er jo nogen, der har haft mistanken længe. Men nu begynder det at være åbenlyst, at vi bliver ført bag lyset.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat