Ny præst til Thorsø og Vejerslev-Aidt

Gaute Holm-Hansen har en fortid i Favrskov Provsti som »forsøgskadet«

10. januar 2022, 09.38

Nyuddannede Gaute Holm-Hansen bliver ny præst i i Vejerslev-Aidt og Thorsø.

THORSØ Det har ventet længe på sig, men nu er den endelige udnævnelse af en ny præst i Vejerslev-Aidt og Thorsø kommet fra kirkeministeren. Gaute Holm-Hansen kan derfor snart indsættes som ny præst i de tre sogne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra menighedsrådet for Vejerslev-Aidt-Thorsø Sognes Menighedsråd

Gaute Holm-Hansen kommer oprindeligt fra Hadsten og har gået på Favrskov Gymnasium, men har de senere år under uddannelsen boet i Aarhus. Han er nyuddannet teolog og har kort før jul afsluttet uddannelsen som præst.

Selve indsættelsen i Vejerslev-Aidt-Thorsø kirker sker søndag den 30. januar.

Stillingsbetegnelsen er præst i distrikt Vejerslev-Aidt-Thorsø, der er en en del af det nyetablerede Høj Stene Pastorat.

Kadet i provstiet

Gaute Holm-Hansen har som en del af sin uddannelse i to år virket som præstekadet i Favrskov Provsti. Her har han som led i et forsøg sammen med fire andre studerende fået en grundlæggende viden og erfaring med de praktiske forhold ved det at være præst.

Menighedsrådsformand Erik Bertelsen fortæller, at Gaute Holm-Hansen er den første, der fra dette første forsøg i folkekirken, har fået en stilling som præst.

- Det er en stor glæde, at vi her i Vejerslev-Aidt-Thorsø har kunne tiltrække den første kandidat fra dette forsøgsprojekt, siger Erik Bertelsen og tilføjer:

- Gaute kender gennem præstekadetforløbet en del til sognene i forvejen, da han har være i praktik i kirkerne her. Og han glæder sig til som ny præst at møde befolkningen såvel i kirken, som i hverdagen rundt i sognene.

Menighedsrådet indstillede Gaute Holm-Hansen som ny sognepræst allerede i oktober 2021. Årsagen til den lange ventetid i forhold til en officiel udnævnelse er, at udnævnelsen først kunne ske fra kirkeministeren, når Gaute Holm-Hansens uddannelse på pastoralseminariet endelig var afsluttet. Det skete kort før jul.

Er flyttet ind

Da præsteboligen har stået tom, siden sognenes tidligere præst Jakob Fink for et års tid siden rejste, er Gaute Holm-Hansen allerede sammen med sin bedre halvdel Lærke flyttet ind i boligen.

Selv ordinationen til at være præst, sker i Aarhus Domkirke torsdag den 27. januar kl. 17,00. Det er en offentlig handling og alle er velkommen.

Processen med ansættelse af ny præst har på grund af corona trukket i langdrag. Ved første stillingsopslag sidste forår var der således kun to ansøgere. Der var fem ansøger, da stillingen igen blev slået op i efteråret.

Læs også
Thorsø Kirke er stjerne i julekalender

Indlæser debat