Silkeborg-Voel-spiller på landsholdet

Helene Kindberg er udtaget til det danske A-landshold

Udgivet:20. marts 2023, 14.28

Læsetid:2 minutter

Desværre for Silkeborg-Voel forlader Helene Kindberg holdet til sommer, hvor hun tager til København Håndbold. Foto: Martin Ballund

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

2 måneder siden

HÅNDBOLD Silkeborg-voels bagspiller Helene Kindberg har ikke været på håndboldbanen de seneste uger på grund af en skade, men nu har hun fået en god nyhed.

For A-landstræner Jesper Jensen har udtaget hende til landsholdssamling i starten af april. Jesper Jensen har indkaldt 19 spillere til samlingen, der blandt andet byder på to landskampe mod Sverige. Først i Helsingborg den 5. april og derefter i Royal Arena den 11. april.

Ikast Håndbolds Julie Scaglione er også udtaget. De to er ifølge landstræneren med for at lære og snuse lidt til A-landsholdet:

- På den anden side af denne samling er vi allerede halvvejs i forberedelserne til VM i december. Så vores fokus på VM fylder selvfølgelig også til denne samling, samtidig med at den forhåbentlig rigtig fede landskamp, vi skal spille i Royal Arena, også kommer til at fylde – vi glæder os i hvert fald og håber at se rigtig mange i hallen, siger landstræneren og vender blikket mod den danske trup:

- I forhold til truppen, så har vi meget bevidst været relativt faste i forhold til truppen for at kunne lære hinanden rigtig godt at kende og få skabt et godt fundament. Nu har vi evalueret EM og er et sted, hvor vi kan begynde at tage lidt flere spillere med ind. Så både Julie Scaglione og Helene Kindberg er med for at snuse til A-landsholdet og lære - og så udelukker jeg ikke, at de kan være i spil til en kommende slutrunde. Men målet med at have dem med er mere langsigtet i forhold til deres udvikling, siger Jesper Jensen.

Den danske trup består af følgende spillere:

Målvogtere:

Sandra Toft, Győri Audi ETO KC

Althea Reinhardt, Odense Håndbold

Anna Kristensen, Team Esbjerg

Stregspillere

Rikke Iversen, Odense Håndbold

Sarah Iversen, Ikast Håndbold

Kathrine Heindahl, Team Esbjerg

Fløjspillere

Cecilie Brandt, Ikast Håndbold

Trine Østergaard, SG BBM Bietigheim

Emma Friis, Ikast Håndbold

Elma Halilcevic, Nykøbing-Falster Håndbold

Bagspillere

Anne Mette Hansen, Győri Audi ETO KC

Kristina Jørgensen, Metz Handball

Mie Højlund, Odense Håndbold

Simone Petersen, Ikast Håndbold

Louise Vinter Burgaard, Metz Handball

Mette Tranborg, Team Esbjerg

Line Haugsted, Győri Audi ETO KC

Julie Mathisen Scaglione, Ikast Håndbold

Helene Kindberg Hansen, Silkeborg-Voel KFUM

Indlæser debat