Om klogskab og indsigt

Udgivet:18. maj 2019, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Hans Okholm (SF) Formand for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune

4 år siden

VINDMØLLER Jeg har tidligere skrevet om ambitioner for den grønne omstilling i forhold til Silkeborg Kommune, hvor landbaserede vindmøller er et delelement af denne omstilling.

Det har jeg, som Kristine Gade fra Demstrup helt rigtigt har beskrevet i et læserbrev, og som jeg har udtalt mig om på byrådsmødet, hvor vindmølleprojektet Marsvinslund blev diskuteret.

Og det er fuldkommen korrekt, at jeg sagde, at når de afsluttede helbredsundersøgelser ikke har betydet, at staten har stoppet landbaserede vindmøller, er der efter min opfattelse ikke grund til at stoppe projektet ved Marsvinslund.

Om min konklusion så er manglende indsigt, det må være op til hver enkelt at vurdere.

Undersøgelsen, som jeg refererede til, er lavet af Kræftens Bekæmpelse for forskellige ministerier. Jeg anerkender da, at der står flere steder, at der bør iværksættes yderligere undersøgelser, men hovedkonklusionerne af undersøgelsen siger Sundhedsstyrelsen god for.

Vi er som politikere i Silkeborg Byråd valgt til at træffe beslutninger på borgernes vegne. Vi er ikke eksperter, men bliver nødt til at tro på de meldinger, der kommer fra eksperterne - i dette tilfælde Sundhedsstyrelsen.

Med hensyn til vindmølleprojektet Marsvinslund, er vi stadig i gang med at undersøge forhold, som kan have indflydelse på borgere, natur, biodiversitet, grundvand og mange andre elementer, som skal undersøges, inden beslutning tages. Og helst indsigtsfuldt.