Silkeborg får kun én kandidat i Folketinget: Kristian Pihl er ude

Thomas Jensen (S) bliver eneste lokalt opstillede kandidat i Silkeborg, der kommer i Folketinget. Kristian Pihl Lorentzen fik ikke nok personlige stemmer

Udgivet:02. november 2022, 16.34

Læsetid:1 minut

Selvom Thomas Jensen (til højre) fik færre personlige stemmer denne gang end ved valget i 2019, så var det rigeligt til at sende ham i Folketinget for femte gang. Foto: Martin Ballund

Jesper Rosenquist
Journalist

11 måneder siden

SILKEBORG Thomas Jensen bliver ene mand om at repræsentere Silkeborg på Christianborg i den kommende folketingsperiode. Det ligger fast nu, hvor alle de personlige stemmer er talt sammen.

Kristian Pihl Lorentzen (V) fra Ans, der er opstillet i Viborg, har ikke fået nok personlige stemmer til at sikre sig Venstres tredje mandat i Vestjyllands Storkreds.

Det bliver i stedet Venstres Søren Gade, Mads Fuglede og Thomas Danielsen, der kommer i Folketinget. Kristian Pihl Lorentzen bliver i stedet partiets førstesuppleant i Vestjylland.

Slået med 125 stemmer

Moderaternes lokale kandidat Nikolaj Gam-Pedersen var med i kampen om at sikre sig partiets ene mandat, men han blev overhalet af partifællen Jeppe Søe på målstregen, da de sidste personlige stemmetal tikkede ind fra Ringkøbingkredsen. Kun 125 stemmer adskilte de to kandidater hos Moderaterne.

Konservatives andet mandat snupper Lise Bertelsen fra Viborg. Gitte Willumsen fik ikke nok personlige stemmer på sin hjemmebane i Silkeborg til at komme i betragtning til at tage partiets andet mandat. I Vestjyllands Storkreds fik hun 540 personlige stemmer, men hun skulle bruger over tre gange så mange stemmer for komme i Folketinget.

Morten Vehl Bjerk Revsbeck fra Danmarksdemokraterne fik 1200 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds, og det gør ham til partiets andensuppleant.

En skam for Silkeborg

Borgmester Helle Gade (S), der var ansvarlig for optællingen af stemmerne i Jysk Arena, ærgrede sig over, at Silkeborg ikke bliver repræsenteret med flere lokale politikere på Christiansborg.

- Som Socialdemokrat er jeg naturligvis glad for, at Thomas bliver genvalgt, men det er en skam, at vi ikke får flere politikere til at tale Silkeborgs sag i Folketinget, siger hun.