Forvaltningsskandalen i Region Midt

5. oktober 2020, 13.06

FREDBERG-SAGEN Det er beskæmmende læsning i nyhederne de seneste dage.

Det fremstår tydeligt for enhver, at medarbejderne på Regionshospitalet Silkeborg har skabt så flotte resultater for lungekræftudredning, at fagfolk kalder det »De bedste resultater i landet«, »Det bedste der er sket for lungekræftpatienter i mange, mange år«, »Det Silkeborg har skabt på dette område er enestående«, »Der er sket nogle epokegørende store opdagelser i Silkeborg«, »Silkeborg er berømt i udlandet for at have skabt et sammenhængende sundhedsvæsen«, »De gode resultater må ikke sættes over styr«!

Alligevel kalder den øverste ledelse det »en brist i patientsikkerheden«!

Ingen kan se logikken.

Lederskribenterne i Viborg Stifts Folkeblad (3/10/20) og Dagens Medicin (2/10/20) lader ingen tvivl tilbage:

Hele sagen startede pga. »Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, der også lader til at have et horn i siden på Diagnostisk Center i Silkeborg« (Dagens Medicin 2/10).

Derfor greb Ole Thomsen ikke ind overfor en ynkelig, utroværdig, forhadt og så inkompetent hospitalsledelse i Viborg, at noget lignende aldrig tidligere er set.

Den hidtil anonyme Pernille Blach Hansen kunne have fjernet Ole Thomsen, men det evnede hun ikke, da hun givet har godkendt hele Ole Thomsens plan. Mon ikke det var Ole Thomsen, der sendte hende offentligt i byen med en håbløs skrivelse, som blev pillet helt fra hinanden, så hun i dag ikke kun fremstår utroværdig, men også uhyggeligt uvidende om den uden sammenligning største sag i hendes ansættelsestid?

Hvor længe kan ansvarlige direktører og ledelse fra Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse stiltiende se på, medens flere hundrede patienter dør, fordi de ikke får en tilstrækkelig sikker undersøgelse tidligt nok?

Teresa Jørgensen

Langt dårligere orienteret end både lederskribenterne og os almindelige borgere. En desperat og pinlig Anders Kühnau ydmyger hele Region Midt for resten af landet. Han har spillet fallit og magter åbenlyst ikke opgaven.

Han vil ikke udtale sig om personalesager - fraset på sin Facebook. Han nedgør fra regionens Facebook en regionspolitisk kollega med usande påstande i en grad, der aldrig tidligere er set (fraset Kühnaus pressemeddelelse i Fredberg-sagen). Eksperter mener, Kühnau bryder forvaltningsloven. Hvis Kühnau dømmes for dette misbrug, er han naturligvis ikke værdig til at sidde i regionsrådet.

Og hvor er alle I passive regionspolitikere? I gemmer jer, mens hele landet snakker om »den største forvaltningsskandale i regionernes historie« lige foran jeres næser.

Læser I aviser? Hvem er det egentlig I arbejder for? Jer selv eller borgerne?

Få ryddet ud. NU!

Kom så i gang med at »sluge ikke kun kameler, men elefanter«!