Simi Jan gæster Ikast Bibliotek

Korrespondent Simi Jan fra TV2 gæster Ikast i slutningen af måneden

Udgivet:11. januar 2022, 09.32

Læsetid:1 minut

Simi Jan kommer til Ikast den 27. januar.

IKAST Hun er kendt fra tv, hvor hun fra verdens brændpunkter og særligt fra Afghanistan har givet danskerne både indblik og forståelse.

Nu kommer Simi Jan den 27. januar til Ikast Bibliotek med de historier, som ikke blev vist på tv. Det skriver Ikast Bibliotek i en pressemeddelelse.

Helt tæt på kaos

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme direkte fra Kabul for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var Simi Jan som en af få internationale journalister - og den eneste danske - helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater. Netop dér, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Arrangementet finder sted i samarbejde med FOF.

Simi Jan har vundet flere prestigefyldte priser for sit modige arbejde som korrespondent.