Leder: Seje Sheila vil slås for Hammel

6. juli 2020, 12.26

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Gamle, traditionsrige provins- og handelsbyer som Hammel har i den grad deres at kæmpe med i de her tider.

Havde det så bare været urbaniseringen, der flytter folk fra land til by og fra vest til øst. Men læg dertil den boomende nethandel, hvor vi let og bekvemt kan shoppe, uden at bruge den lokale detailhandel.

Og put så et ordentligt skvæt corona oveni, så har du de mørkeste af nuancerne på provins-handelens problemfyldte palet.

Men nu er der måske en lysning i horisonten for handelslivet i Hammel.

I alt fald præsenterer Hammel Handels nye formand, den blot 27-årige Sheila Pour, sig i dagens avis som en handlekraftig ung kvinde med gode ideer, klare visioner og snakketøjet i orden. Alt i alt tegner hun konturerne af en forfriskende torpedo, der - hvis hun får magt som hun har agt - vil sprænge al gammel vanetænkning og konservatisme bort for i stedet at relancere Hammel som et fedt sted at bo og handle.

- Jeg tænker, det giver lidt bonus, at jeg er formand som den yngste i en digital tid, lyder det fra Sheila Pour, der som en del af sine jævnaldrende er vokset op i Hammel, har læst i Aarhus men nu atter er vendt tilbage til fødebyen.

Netop alderen, den digitale tænkning og så lysten til at gøre noget for sin by gør Sheila Pour mega interessant. Og det unge kraftværk har allerede tre punkter, hun vil fokusere på:

- Mindre snak og mere handling.

- Væk med vanetænkningen og »det plejer vi« skabelonerne.

- Mere sammenhold og en klar retning for, hvad Hammel kan og skal.

Kampånden er tændt, ilden brænder i hende, og planerne står i kø i Sheila Pours hoved.

Så vidt, så godt - for nu kommer så det lange, seje træk.

For hun er hverken den første eller den sidste, der optimistisk giver sig i kast med at forene detailhandelen i en by til gavn for byen, oplandet og de mange, der bor der. Det er traditionelt en heftig opgave, og gode mennesker før Sheila Pour har brækket nakken på udfordringen.

Men Hammel Handels nye forkvinde fortjener al den opbakning, mobiliseres kan. Gad ingen stille sig i front og tage slæbet, var byer som Hammel ilde ude. Det er også derfor, de grå hjelme med deres krydsede arme og overbærende blikke hellere i dag end i morgen bør nedlægge tvivlen og bakker op om ildsjælen Sheila.

Gid at hendes projekt lykkes, så Hammel i kraft af et levende handelsliv og en klar profil må stikke ud som en attraktiv bosætningsby i flødeskumsbæltet rundt Aarhus.

Og at »Det har vi prøvet« er ytret for sidste gang rundt om i byens butikker.

Giv den gas, Sheila.

Og held og lykke.