Familien er det allervigtigste for os

En undersøgelse viser, at familien er det vigtigste i vores liv. Arbejdet er kun på femtepladsen

3. november 2018, 15.07

Familien har har været med i serien, hvor der var fokus på den sammenbragte familie. Anders Bloch, der arbejder i Jyske Bank, har datteren Liva på 14 år, til højre, og Noah på 12 år fra et tidligere forhold. Noah og Liva bor hos deres mor, og Noah fik lov til at blive der under besøget fra avisen. Janni Søndergaard Bloch, der er pædagog, har Julie på otte år, til venstre, fra et tidligere forhold. Johanne på tre år og Jonathan på et år har parret sammen. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Familien er på førstepladsen over det allervigtigste i danskernes liv.

Det viser en epinionsundersøgelse foretaget for tænketanken Cura, der bygger på 1144 interviews med repræsentativt udvalgte danskere.

I meningsmålingen svarer 68 procent, at familien har størst betydning for deres liv. Til sammenligning svarer kun fire procent, at arbejdet er det mest betydningsfulde, hvilket måske kan give stof til eftertanke, da arbejdet for langt størstedelen af os er der, hvor vi lægger mest af vores tid.

Midtjyllands Avis afslutter netop i dag en længere artikelserie, hvor familien har været i fokus de seneste seks uger. Og der er rigtige mange måder at være en familie på - både i kollektiver, med »dine, mine og vores børn« eller lige der, hvor man er blevet gift for tredje gang og tror på, at det nu er lykkens gang. Eller en helt fjerde eller femte måde. Danmarks Statistik arbejder faktisk med hele 37 forskellige familieformer.

Familien giver værdi...