112

Vidner efterlyses: Foreløbig ingen henvendelser i sag om påsat brand ved vaccinationscenter

Indtil videre har ingen henvendt sig med oplysninger i sagen, som politiet ser på med stor alvor

31. marts 2021, 08.11

Det lykkedes heldigvis ikke gerningsmanden eller -mændene at få sat ild til vaccinationscentret, der har åbent som normalt trods den påsatte brand. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Politiet havde onsdag morgen fortsat ikke hørt fra vidner eller andre, der kender noget til den eller de gerningsmænd, som natten til tirsdag tilsyneladende forsøgte at sætte ild til vaccinationscentret på Helsinkivej i Gødvad.

Der ses med stor alvor på sagen, og ifølge politikommissær Bent Riber Nielsen fra Silkeborg Politi efterforskes de tekniske spor i sagen. Han vil ikke ind på, hvad de består i.

- Men vi hører fortsat meget gerne fra folk, som har set noget, eller kender noget til sagen, siger han.

Branden blev opdaget af en vagt klokken 01.29 natten til tirsdag. Han så, at det røg fra en plastcontainer, hvor der var sat ild til en beholder med mundbind. Containeren var herefter forsøgt skubbet ind i et glasparti ved indgangen til bygningen.

Der blev knust en rude og skete røgskader indenfor, men takket være den snarrådige vagt gik der ikke ild i bygningen, og vaccinationscentret kunne tirsdag holde åbent som normalt.

Tidligere på måneden blev der kastet brandbomber mod et testcenter i Ballerup.

Den hændelse fik Rigspolitiet til at rykke ud med en meddelelse om, at ordensmagten ville holde ekstra godt øje med såvel test- som vaccinationssteder.

Bent Riber Nielsen oplyser, at der er vagt på fra et privat vagtselskab døgnet rundt ved vaccinationscentret i Silkeborg.

Har man oplysninger i sagen, kan Midt- og Vestjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.