Tv-chefer vil se handling nu fra SIF og de andre klubber

Superliga-fodbold er fortsat en god vare for tv-selskaberne, men rettighedshaverne er bekymrede over de faldende tilskuertal

Udgivet:30. marts 2017, 12.09

Læsetid:4 minutter

FODBOLD Det er helt afgørende for tv-selskaberne, at der er mange tilskuere til kampene på Mascot Park i Silkeborg og på de øvrige superliga-stadions.

Derfor er der bekymring hos to rettighedshavere, MTG og Viasat, over faldende tilskuertal og kampe med halv-tomme tribuner.

- Vi råber op om det her, og det kan klubberne og Divisionsforeningen bekræfte. Vi er glade for det produkt, vi har købt, men vi ser også faresignaler. Der har været kampe med meget få tilskuere, så der er nogle ting, som klubberne skal være meget skarpe på, siger redaktør hos Viasat Sport, Kim Mikkelsen og uddyber:

- Det er ikke en option at læne sig tilbage og sige, at det her er godt nok. Konkurrencen i underholdningsbranchen er så stor, at man hele tiden skal udvikle produktet og ryste posen. Det gør direktør Michael Gravgaard i Randers, mens andre er mere konservative omkring det, siger Viasat-redaktøren.

Det er Anders Bay enig i. Han er sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark, der sender fodbold på 6'eren, Canal 9 og Eurosport.

- En meget vigtig del af det at have rettigheden til at vise superligafodbold er, at der også er stemning og fest. Det er med til at fastholde interessen ude bag skærmene. Sagt lidt underspillet er det noget, vi opfordrer klubberne til at have fokus på. For konkurrencen er benhård i forhold til at få opmærksomhed fra folk, siger Anders Bay.

Indsatsen er løftet...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind