Silkeborg Kommunes spareplan

Udgivet:21. november 2022, 10.46

Læsetid:1 minut

Af Jens Lauritsen På vegne af Silkeborg City Lokalråd

BESPARELSER Silkeborg City Lokalråd har de sidste mange år med stor glæde fulgt med i kommunens mange forbedringer af midtbyen. Især gågaderne og Søndertorv har givet et kæmpe løft til området.

Mange børnefamilier giver udtryk for, at det er hyggeligt og trygt at have børnene med i byen efter de forskellige renoveringer.

At Silkeborg er en god og driftig handelsby, er der ingen tvivl om. Store brands åbner butik i byen. Vi er derfor meget overraskede over at se de forskellige spareforslag, Silkeborg Kommune har vedtaget. Vi hæfter os blandt andet ved:

- at de offentlige toiletter skal lukkes. Det vil øge brugen af porte og baggårde.

- at springvandet på Torvet slukkes. Det er helt uforståeligt. Det er et åndehul i midtbyen til børnefamilierne.

- at der skal spares på belysning, hvilket vi har meget svært ved at se vigtigheden af. Det vil fremme indbrud og usikkerhed ved at bruge vores by.

- at der fremover ikke skal være jul i Silkeborg er uforståeligt. Da det er en vigtig tid for erhvervslivet, og livet i midtbyen. Julen er også den tid på året, hvor familierne mødes på kryds og tværs og viser byen frem.

- Vi forstår ikke beslutningen om at fælde træer og bede, som ikke fejler noget, og som i øvrigt lige er plantet. Det giver ingen mening, når Silkeborg brander sig som Danmarks outdoorhovedstad.

- Der er brugt mange år og penge på at brande Silkeborg.

Det er lige mundet ud i, at Silkeborg blev kåret som Danmarks Bedste Handelsby 2022/2024.

Det mener vi blandt andet er på grund af alle de fine tiltag og renoveringer, der er lavet.

Vi håber på en bred dialog i forbindelse med spareplanen.

Så Silkeborg stadig vil fremstå som en by i udvikling - og ikke afvikling.

Indlæser debat