Sammen om Silkeborg

Udgivet:29. oktober 2021, 12.28

Læsetid:1 minut

Af Simon Skals og Marianne Karlsmose Henholdsvis KD-byråds- og regionskandidat i Silkeborg Kommune og KD-spidskandidat i Region Midtjylland

SYGEHUSET Dygtighed, dristighed og dialog er region Midtjyllands 3 værdiord. Silkeborg Regionshospital lever flot op til både dygtighed og dristighed - tak for det til alle medarbejdere!

Desværre har dialogen haft det svært i denne periode f.eks. i sagen omkring ledende overlæge Ulrich Fredberg. Det skal vi i regionen lære af og gøre bedre. Vi skal have et mere tillidsfuldt samarbejde om Silkeborg Regionshospital. Det skyldes vi både medarbejdere og borgere.

KD ønsker et stærkt hospital i Silkeborg, og vi glæder os over, at budget 2022 på flere måder bidrager til det. Vi drømmer også om et akuthospital og en fødeafdeling i Silkeborg, men sandheden er, at det bliver svært med den økonomiske ramme, som regionen har, og med den linje som Sundhedsstyrelsen har lagt.

Men vi kan gøre meget andet sammen i byråd og regionsråd, når det gælder flere og bedre nære sundhedstilbud, og en styrket akutklinik både ift. bemanding og åbningstider. Vi arbejder også for en fødeklinik i Silkeborg, for en tryg start på livet er af enorm stor betydning for hele familien.

I KD er vi meget optaget af at styrke psykiatrien. Psykiatriens Hus i Silkeborg er et godt eksempel på et stærkere samarbejde mellem region og kommune til gavn for det enkelte menneske, der kæmper med psykisk sygdom. Det skal andre kommuner lære af. Vi skal sikre ligeværdighed i behandling af fysiske og psykiske lidelser og en stærk forebyggelsesindsats og socialpsykiatri.

Stem på KD d. 16/11 til kommunal- og regionsvalg, så vi kan kæmpe for det hele menneske - hele livet - i hele regionen.