Matilde fra Ry nomineret til talentpris

26-årige Matilde Grue Frederiksen tog springet og åbnede restaurant i Skagen sammen med to venner

18. oktober 2021, 11.00

Matilde Grue Frederiksen er blandt de seks talenter der er nomineret til den prestigefulde pris fra Oluf Brønnums Fond.

TALENTPRIS: Matilde Grue Frederiksen fra Ry, der er nyuddannet kok, blev glad, da hun fik beskeden om, at hun er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris - en pris der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige - hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner.

Sidste sommer sendte hun og to venner en ansøgning til Naturstyrelsen - og blev valgt som de nye forpagtere af det lille sted, Restaurant Blink, der ligger særdeles smukt ved foden af Det Grå Fyr i Skagen. Et job som har budt på masser af udfordringer og en ekstremt stejl læringskurve for den nyuddannede kok.

På 14 dage pakkede de tre lejligheder ned, fandt et hus, de kunne leje i Skagen og kørte afsted. De første tre uger blev brugt på at suse rundt i Nordjylland, både for at finde inventar, men også for at finde gårde og andre lokale samarbejdspartnere.

- Vi ville tage udgangspunkt i Skagen og vandet, og de råvarer vi kunne få lokalt, så jeg var på fiskeauktion om morgenen for at lære stedet at kende, besøgte landmænd og er glad for, at jeg ikke anede, hvad vi var gået ind til, for det var virkelig en stor mundfuld, lyder det fra Matilde, der fik landet en række aftaler med lokale leverandører.

Allerede i 3. klasse i engelsktimen sagde Matild ordene »I would like to be a cook«. Trods interessen for madlavning gik hun alligevel i gymnasiet og overvejede faktisk at læse geografi, indtil et ophold på Suhrs Højskole fik hende på andre tanker.

- Jeg blev virkelig grebet af det og syntes, det var så fedt at eksperimentere med råvarer. Der var en meget legende tilgang, som tiltalte mig, fortæller Matilde, der efterfølgende startede på Hotel og Restaurantskolen.

Allerede som elev på Relæ gjorde hun sig bemærket med sin dedikation og sit store engagement, og det er således ikke uden grund, at hun er ét af de i alt seks talenter fra erhvervsskolerne i København, Slagelse og Hillerød, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris 2021 ØST. MTL

Indlæser debat