Midtjyske Meninger: Forført

Udgivet:04. april 2023, 11.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

2 måneder siden

Engang imellem kan man godt blive forledt eller forført til at tænke på noget andet. Ord kan mange ting.

Jeg husker tydeligt et salgsmøde i et skandinavisk land, hvor vi sad en del midaldrende gutter og eftersnakkede over dagens kollektionsvisninger sammen med et par flotte kvindelige sekretærer.

Vi havde på ingen måde forkerte tanker, men vi var da bevidste om, at de var af det modsatte køn.

Den ene sekretær gik til et nyt møde, og den anden bad om at blive kørt hjem. En yngre svensk sælger meldte sig omgående, og de forlod sammen vores »after party«.

Vi tænkte, (måske en anelse mandeagtigt) at ham fik vi nok ikke at se foreløbig.

Men efter et kvarter gik døren op. Han kom knaldrød i hovedet spankulerende ind fra kulden og proklamerede: »Manden var på vej hjem, og hunden var syg«.

»Var hunden syg«, spurgte vi og holdt pudsigt nok fokus på hunden. Vi konkluderede, at det var da ikke så godt, og måske ovenikøbet dyrt af have en syg hund. Så det der med at blive drillet med vores mandeagtige tanker slap den yngre sælger på en smart måde ud af.

Forrige torsdag og forrige søndag blev der født en ny fodboldstjerne. Rasmus Højlund.

Over to landskampe bankede Rasmus alene fem mål ind. I den sidste landskamp førte vi takket være ham med 2-0 langt inde i 2. halvleg.

Men pludselig rablede hele det danske landsholds mentale forsvarsstyrke. På få minutter blev det udskammet og lammetævet af minifodboldnationen Kasakhstan.

3-2 vandt de over os danskere. Ingen undskyldning, lav effektivitet. Der var ingen af de mere erfarne kræfter, der fandt motivationsknapper at trykke på, for eventuelt bare at bevare 2-1 føringen.

Lige efter kampen var der interview med anfører Simon Kjær. Han var gennemsyret af flovhed og få ord, fuldt forståeligt med den rolle han havde spillet i slutminutterne.

Kjær sagde faktisk ingenting. Så ventede vi på en tv-snak med den nye stjerne Rasmus Højlund.

Den kom aldrig. Efter det trøstesløse resultat besluttede vores anfører Simon Kjær egenhændigt at nægte Rasmus Højlund (18 år og lettere ophidset) at få adgang til tv efter kampen.

Og den beslutning blev den største historie i pressen lige efter landskampen.

Lidt ligesom den med hunden og den svenske sælger. Ansvarsbevidsthed fra anføreren overfor vores nye stjerne stjal overskriften.

Havde Simon Kjær dog bare vist den ansvarsbevidsthed i de sidste 18 minutter af kampen.

Indlæser debat